Adrian Severin: Nu stiu cine este Dacian Ciolos!

Duminica, 06 Septembrie 2009, ora 13:11
5560 citiri
Adrian Severin: Nu stiu cine este Dacian Ciolos!
Foto: Ziare.com/Anca Bundaru

Europarlamentarul PSD Adrian Severin a declarat ca nu il sustine pe Dacian Ciolos pentru functia de comisar european al Agriculturii pentru ca nici macar nu stie cine este, drept urmare considera ca Romania are nevoie in Europa de un om politic care sa faca lobby, nu de unul tehnic.

"Eu nu il sustin pe Dacian Ciolos pentru postul de comisar european al Agriculturii. Daca in acest moment ar fi in sala eu nu l-as recunoaste. Nu stiu cine este Dacian Ciolos.

PSD va sustine un social democrat pentru acest post pentru ca Romania are nevoie de un politician in Europa", a declarat duminica europarlamentarul la scoala de vara a TSD.

Adrian Severin a mai precizat ca in ceea ce priveste o functie in Parlamentul European ea trebuie gandita din perspectiva faptului de a nu fi un "sac prea greu pentru umerii nostrii".

"In ceea ce-i priveste pe candidatii la portofolii, pentru mine candidatul om politic este infinit preferabil candidatului technician. Romania duce lipsa de influenta politica acolo - eu il voi sustine doar pe candidatul PSD", a mai declarat social democratul.

In acelasi timp europarlamentarul a tras un semnal de alarma declarand ca social democratia este in criza si este un lucru evident, "nu trebuie ascuns dupa deget".

"Asta este adevarul, social democratia este in criza. Ultimele confruntari electorale ne-au adus ceva castig, dar nu sunt suficient de concludente. O mare parte a electoratului sta acasa - avem o problema mare din acest punct de vedere si riscam sa ajungem exponate intr-un muzeu de istorie al politicii europene", a mai declarat acesta.

Adrian Severin s-a intrebat pe sine, dar si pe colegii lui: de ce discursul dreptei este mai atragator pentru electorat?

"In politica doar o cincime este abilitate si patru cincimi sunt caractere. Eu de multe ori am castigat prin forta convingerii, dar cand am si spus: asta sunt eu cu slabiciunile mele, daca vreti sa ma votati bine, daca nu 'la revedere!'. Asta este problema: imaginea falsa pe care o proiectam despre noi. In politica nu vei avea succes daca nu accepti din cand in cand sa inoti impotriva curentului", a mai declarat europarlamentarul PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Adrian Severin Dacian Ciolos, #Dacian Ciolos comisar european , #Adrian Severin