Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Britanicii sunt nemultumiti, francezii si scotienii sunt incantati de nominalizarea lui Ciolos

Sambata, 28 Noiembrie 2009, ora 22:51
1676 citiri
Britanicii sunt nemultumiti, francezii si scotienii sunt incantati de nominalizarea lui Ciolos
Foto: Romania Libera

Desemnarea lui Dacian Ciolos in functia de comisar european pentru agricultura a iritat o parte a presei britanice, care considera ca prin aceasta nominalizare Franta are doi comisari europeni.

"Printr-o miscare curioasa, Romania, un stat nou membru al UE a primit portofoliul pe agricultura cu toate acuzele aduse la adresa sa in privinta gestionarii fondurilor europene", scrie The Independent.

In schimb, presa scotiana saluta desemnarea lui Ciolos la agricultura. Dacian Ciolos va scrie istorie, daca Parlamentul European il va confirma in functie, devenind nu numai cel mai tanar comisar numit vreodata in fruntea agriculturii europene, dar si primul est-european, scrie sambata presa din Scotia citata de Newsin.

Romanul reprezinta o alegere-surpriza pentru postul de comisar european pentru agricultura si dezvoltare rurala, iar industria agricola si politicienii din Scotia au salutat aceasta propunere, scrie publicatia The Press and Journal, punct de vedere reflectat, de altfel, si in The Scotsman.

Ciolos: Noua imagine a agriculturii europene

Publicatia informeaza ca sindicatele fermierilor din Marea Britanie au salutat nominalizarea pentru acest post a lui Ciolos, care a beneficiat de sprijinul activ al Frantei si al altor state, noi membre ale Uniunii Europene. Mai mult, eurodeputatul scotian Alyn Smith, membru al Comisiei pentru Agricultura din Parlamentul European, i-a scris lui Ciolos pentru a-l invita in Scotia.

Pe aceeasi pozitie se situeaza si presa franceza. Intr-un articol cu titlul "Noua imagine a agriculturii europene", cotidianul francez Ouest France apreciaza nominalizarea lui Dacian Ciolos, care, desi este roman, este un prieten al Frantei, pe care o numeste "tara sa de adoptie", informeaza Mediafax.

Ciolos si-a facut o parte din studii la Scoala nationala superioara de agronomie din Rennes, in prezent Agrocampus Ouest, si este casatorit cu o frantuzoaica, noteaza Ouest France, adaugand ca britanicii au facut totul pentru a bloca numirea sa.

La randul sau Radio Free Europe/Radio Liberty, comenteaza intr-un articol ca Romania a obtinut Agricultura, un domeniu cu fonduri importante, in mare parte datorita sprijinului Frantei, iar noua componenta a Comisiei Europene consolideaza influenta Berlinului si Parisului.

TikTok închide programul prin care îi plătea pe utilizatori. Prezintă "riscuri grave la adresa sănătăţii mentale"
TikTok închide programul prin care îi plătea pe utilizatori. Prezintă "riscuri grave la adresa sănătăţii mentale"
TikTok suspendă programul de recompense al TikTok Lite, din cauza preocupărilor UE TikTok va suspenda în mod voluntar programul de recompensă al noii aplicaţii TikTok Lite, în timp ce...
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
#Ciolos comisar european, #Romania comisar european agricultura, #Comisia Europeana , #comisar european Agricultura