Ciolos despre dosarul APIA: Romania nu are de ce sa primeasca avertisment

Vineri, 30 August 2013, ora 23:37
1980 citiri
Ciolos despre dosarul APIA: Romania nu are de ce sa primeasca avertisment

Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, este de parere ca Romania nu are de ce sa primeasca avertisment de la Comisia Europeana din cauza dosarului APIA in care directorul adjunct Aurel Pana a fost arestat pentru coruptie, precizand ca nu este vorba despre o problema de sistem.

"Nu are de ce sa primeasca avertisment, pentru ca s-a identificat o problema, autoritatile judiciare din Romania au luat masurile si acum, sigur, si Comisia Europeana asteapta rezultatul anchetei pentru a vedea daca problema e izolata si daca e vorba doar de persoanele care sunt vizate acum de ancheta sau daca e o problema mai larga de frauda.

Nu e problema de sistem, deci de asta nu se pune problema atentionarii legat de modul de functionare al Agentiei de Plati, pentru ca nu e o problema de sistem, de functionare a Agentiei de Plati. E vorba de anumiti responsabili sau in cazul respectiv de un responsabil la varf al unei agentii de plati", a declarat Ciolos, citat de Mediafax.

Spagile pentru directorul adjunct al APIA, discutate intr-o masina in miscare, cu muzica data tare

Declaratiile comisarului european au fost facute vineri, la Ciugud, in judetul Alba. In contextul scandalului de la APIA, Ciolos si-a exprimat ingrijorarea ca un director general adjunct "care gestioneaza milioane de euro isi permite sa faca asemenea lucruri".

"Sper sa fie un caz izolat si sper totodata sa se ia masuri ca sa nu se mai ajunga ca, dupa niste recrutari care trebuie sa se faca pe baza de competente pentru astfel de posturi, sa ajunga in astfel de pozitii oameni care vad ca au alte preocupari decat buna gestiune a fondurilor. Dar, inca o data, pana in momentul de fata tratam cazul respectiv ca atare, ca un caz izolat, si asteptam sa vedem rezultatul anchetei", a spus Dacian Ciolos.

Directorul APIA, arestat preventiv

Aurel Pana, director general adjunct al Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA), a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, miercuri seara. Acesta este cercetat pentru infractiunile de luare de mita si trafic de influenta.

A mai fost arestat si Mugur George Voinea, membru PC Diaspora si director la SC Evalserv Standard SRL, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de trafic de influenta si complicitate la luare de mita.

In perioada mai - august 2013, Aurel Pana, in calitate de director general adjunct al APIA si presedinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru achizitia de ulei in cadrul programului PEAD 2013, a conditionat atribuirea contractelor de achizitie de ulei, unei anumite societati comerciale, de primirea unui comision de 10% din valoarea contractelor, precum si de externalizarea serviciilor de transport catre o anumita societate recomandata de invinuit.

Valoarea contractelor de achizitie publica este de aproximativ 16 milioane euro. Pana a pretins de la reprezentantul societatii comerciale care depusese oferte la licitatia organizata de APIA comisionul reprezentand circa 5.200.000 lei (1.200.000 euro) atat in mod direct, cat si prin intermediul lui Mugur Voinea.

Potrivit unei intelegeri cu Aurel Pana, Voinea a pretins incheierea unor contracte avand ca obiect servicii de transport si servicii de consultanta in valoare de circa 5.200.000 lei (valoarea comisionului pretins). Platile urmau a fi efectuate in baza unor operatiuni fictive.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Dacian Ciolos dosar APIA, #dosar APIA coruptie, #Romania afectata dosar APIA, #director APIA coruptie, #director APIA DNA, #Aurel Pana APIA arestat , #comisar european Agricultura
Comentarii
Poza mareanvan
mareanvan
rank 1
A mai fost arestat si ....., membru PC Diaspora