Ciolos: Sper ca Romania va fi mai vizibila pentru ca sunt comisar european

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 22:29
2174 citiri
Ciolos: Sper ca Romania va fi mai vizibila pentru ca sunt comisar european
Foto: Realitatea Tv

Proaspatul comisar european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, califica portofoliul pe care il detine drept unul cu influenta, considerand ca nationalitatea sa poate contribui la o vizibilitate mai buna pentru Romania in plan european.

"Este un portofoliu important, creativ, cu influenta, pentru ca de la el pornesc propunerile de orientare al unuia dintre cele mai importante sectoare, cel agricol si sper ca a fi un comisar european de origine romana va face si ca Romania sa fie mai vizibila", a declarat Dacian Ciolos, intr-un interviu pentru Realitatea Tv.

Pe de alta parte, comisarul european pentru Agricultura considera ca putem vorbi de un nou inceput in acest domeniu: "avem acum experienta, stim acum ce merge si nu merge cu fondurile europene, avem ceva experienta in negocieri".

Dacian Ciolos: Nu cred in omul providential, ci in actiunea colectiva!

"Cred ca cei care trebuie au toate elementele ca Romania sa isi joace rolul in UE. Sper sa fie in masura sa o faca. [...] Cred ca acum sunt destul de multe ingrediente si interne si la nivel european care sa-i faca pe decidentii politic sa inteleaga ca politica din Romania a agriculturii nu e numai intr-o situatie dificila, dar aceasa situatie dificila e si o oportunitate", a afirmat fostul ministru al Agriculturii.

Dacian Ciolos este de parere ca produsele ecologice pot fi o oportunitate pentru Romania, dar ar trebui investit in consultanta, pentru a explica agricultorilor ce sunt aceste produse.

Fermierii irlandezi cred ca Dacian Ciolos vrea sa devina presedintele Romaniei

Dupa ce a fost validat de Comisia Europeana, Dacian Ciolos urmeaza sa-si preia noul post in martie 2010.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Dacian Ciolos agricultura Romania, #Ciolos produse ecologice, #Ciolos vizibilitate Romania , #comisar european Agricultura
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Domnul Dacian Ciolos spune: "Sper ca Romania va fi mai vizibila pentru ca sunt comisar european"