Ciolos: Voi reprezenta interesele Uniunii Europene, nu ale Bucurestiului

Luni, 30 Noiembrie 2009, ora 15:50
1789 citiri
Ciolos: Voi reprezenta interesele Uniunii Europene, nu ale Bucurestiului

Dacian Ciolos a declarat luni ca desemnarea unui comisar european roman nu va aduce in mod automat avantaje Romaniei, iar in cazul in care va primi aceasta functie el va reprezenta interesele UE, nu ale Bucurestiului.

"Nu cred ca desemnarea unui comisar roman la Agricultura inseamna si beneficii pentru agricultorii din Romania. Sigur, este o oportunitate, pentru ca viziunea cu care eu vin din Romania vis-a-vis de agricultura si de dezvoltarea rurala se va simti probabil mai pregnant la nivel european, dar in mod concret, asa cum spuneam si in zilele trecute, modul in care Romania va sti sa foloseasca aceasta oportunitate depinde in primul rand de Guvernul Romaniei si de agricultorii Romaniei, de modalitatea in care vor fi in masura sa gaseasca solutii, pentru a pune in practica oportunitatile oferite de Politica Agricola Comuna.

Deci deciziile pentru valorificarea acestor oportunitati tot aici in tara raman", a explicat acesta luni la RFI.

Ciolos sustine ca rolul lui de comisar european nu este sa apere interesele Romaniei, ci sa apere o viziune europeana si va incerca sa demonstreze ca este un om echilibrat, care nu sustine pozitia nici unui stat membru.

"Eu am avut deja discutii si cu britanici si cu germani si cu alte state membre importante sau mai putin importante ca dimensiune din Uniunea Europeana si prin atitudinea pe care o s-o am, incerc sa demonstrez ca am acel echilibru, ca si un roman, la fel ca orice alt candidat al unui stat membru are capacitatea sa aiba un echilibru si o echidistanta in numele principiilor si intereselor generale ale Uniunii Europene", a mai spus fostul ministru al Agriculturii.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Dacian Ciolos comisar Agricultura, #reprezenta interesele UE Bruxelles , #comisar european Agricultura