Dacian Ciolos despre scandalul Corina Cretu: Imaginea Romaniei, afectata daca intram intr-un astfel de circ

Vineri, 18 Decembrie 2015, ora 18:51
4413 citiri
Dacian Ciolos despre scandalul Corina Cretu: Imaginea Romaniei, afectata daca intram intr-un astfel de circ
Foto: Ziare.com

Prim-ministrul Dacian Ciolos a comentat situatia aparuta in urma publicarii in "Politico" a dezvaluirilor despre comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Cretu.

Seful Executivului a precizat ca a vorbit cu comisarul european zilele trecute si ca nu are "niciun interes" in succesul sau insuccesul Corinei Cretu, scrie Stiripesurse.ro.

"Eu am sustinut-o pe Corina Cretu si am respectat decizia presedintelui Juncker inca de la inceput, (...) si acum, in calitate de prim-ministru, consider ca e important pentru Romania ca doamna Cretu, care este comisarul pe care l-a dat Romania, sa poata sa isi desfasoare activitatea in conditii bune si sper ca acest lucru sa se intample.

(...) Si de asta eu am fost surprins de alegatii care au aparut in presa vis-a-vis de o ranchiuna din partea mea sau un interes din partea mea de a-i afecta calitatea mandatului. Vreau sa spun inca o data ca eu ii doresc succes Corinei Cretu si am avut o discutie cu ea la telefon zilele trecute, ii doresc succes si o sa ii dau tot sprijinul.

Nu am absolut niciun fel de alte ambitii si ar fi chiar ridicol sa se spuna ca am eu interes intr-un insucces al Corinei Cretu, mai ales acum cand mi-am asumat aceasta responsabilitate de prim-ministru. (...) Nu cred ca imaginea Romaniei este afectata. Ar fi afectata daca am intra noi intr-un scandal si intr-un astfel de circ", a spus Ciolos, vineri, legat de acest subiect.

Scandalul Corina Cretu: Interpelari catre Comisia Europeana si dosar despre deplasarea in Reunion

In materialul publicat de Politico pe 10 decembrie se arata ca jumatate din staff-ul comisarului european pentru Politici Regionale Corina Cretu a demisionat in timpul primului an de mandat, din cauza obiceiurilor sale total neprofesioniste.

Angajatii de la Bruxelles s-au aratat nemultumiti de faptul ca Cretu amesteca viata personala cu munca. Fosti si actuali angajati au descris "dezordinea" din echipa Corinei Cretu, din care au plecat, pe rand, seful de cabinet, adjunctul acestuia, seful de comunicare, dar si alti membri ai staff-ului.

Corina Cretu raspunde acuzatiilor din Politico: Un atac fara precedent! (Video)

9 din 18 persoane din biroul Corinei Cretu si-au dat demisia in doar 12 luni, pe fondul programului de munca prea lejer pe care il avea aceasta, dar si din cauza tendintei sale de a combina calatoriile oficiale cu excursii in scop recreativ.

Mai mult, Corina Cretu le cerea angajatilor din cabinetul sau sa ii rezolve diverse treburi personale, cum ar fi sa-i duca rufele la spalat, sa ii cumpere alimente si sa ii plimbe cu masina rudele.

Dezvaluiri incredibile de la Bruxelles: Politico sustine ca angajatii Corinei Cretu si-au dat demisia - ii punea sa-i duca rufele la spalat

Dintre cei 28 de comisari europeni, Corina Cretu are cele mai multe absente la intalnirile saptamanale ale Comisiei, lipsind la aproape un sfert dintre ele. De asemenea, Cretu se pare ca nu tine cont de unele dintre regulile institutionale de la Bruxelles, ceea ce a provocat frustrare in randul echipei sale. De exemplu, angajatii sai au spus ca aceasta fuma in birou, incalcand o interdictie valabila la nivelul intregii institutii.

Angajatii Corinei Cretu au mai aratat ca aceasta obisnuia sa amestece vizitele oficiale cu excursiile in scop recreativ. De exemplu, in luna mai, comisarul a transformat o delegatie oficiale de patru zile in Insula Reunion din Oceanul Indian intr-o vacanta de zece zile alaturi de sotul ei, omul de afaceri Ovidiu Rogoz, potrivit programului pe un an obtinut de Politico.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Dacian Ciolos Corina Cretu, #Ciolos scandal Cretu, #Politico scandal Corina Cretu , #comisar european Agricultura