Dacian Ciolos: Nu consider ca sunt un asa bun expert

Marti, 23 Februarie 2010, ora 10:00
2449 citiri
Dacian Ciolos: Nu consider ca sunt un asa bun expert
Foto: Adevarul

Dacian Ciolos, comisarul european pentru Agricultura, spune ca agricultura romaneasca sufera din cauza frecventelor schimbari care se fac pe criterii politice. In fruntea agentiilor din agricultura trebuie sa fie profesionisti, afirma comisarul, subliniind ca nu se considera un "asa bun expert".

"Sunt intrebat in ultima perioada care este parerea mea despre ceea ce ar fi de facut in Romania, tocmai facandu-se apel la asa-zisa mea expertiza. Vreau sa spun ca nu consider ca sunt eu asa de bun expert. Sunt oameni in Romania, chiar daca nu sunt ei la Bruxelles sau in alta parte, care stiu ce au de facut", a declarat Dacian Ciolos, in cadrul unui interviu acordat Adevarul.

Ciolos a vorbit despre sectorul legume-fructe si despre posibilitatea ca produsele romanesti sa ajunga in magazinele europene. "La noi, in sectorul legume-fructe exista o problema a punerii pe piata a produselor romanesti nu pentru ca produsele respective nu exista, ci pentru ca productia este foarte dispersata", este de parere comisarul european.

Legat de bugetul alocat Agriculturii, in Uniunea Europeana, fostul ministru roman a opinat ca nu este prea mare, asa cum sustin criticii europeni.

"Daca taiem din bugetul european pentru Agricultura, nici statele membre nu vor mai putea da bani pentru ca avem o politica europeana, comunitara. Nu putem avea o politica europeana si bugete nationale. De aceea, am facut o piata comuna si o politica agricola cu reguli comune. De aceea, e important sa avem un buget consistent la nivel european", a subliniat Ciolos.

Dacian Ciolos, 41 de ani, gestioneaza intreaga agricultura europeana si un buget care se ridica aproape la jumatate din bugetul Uniunii. Mandatul sau este de a pregati reforma Politicii Agricole Comune, unul dintre cele mai delicate si ambitioase proiecte la nivel comunitar.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Dacian Ciolos interviu, #Dacian Ciolos comisar european, #Politica Agricola Comuna , #comisar european Agricultura