Ponta si Antonescu ii cer socoteala lui Ciolos

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 14:22
2994 citiri
Ponta si Antonescu ii cer socoteala lui Ciolos
Foto: Arhiva

Co-presedintii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, i-au trimis o scrisoare comisarului european Dacian Ciolos prin care il intreaba de ce l-a felicitat pe Daniel Funeriu pentru Legea Educatiei, in numele Comisiei Europene, luand in considerare ca acest proiect legislativ a provocat numeroase controverse.

"In primul rand, dorim sa apreciem munca pe care o depuneti in slujba Comisiei Europene si implicit a Romaniei. Va scriem fiindca dorim sa va supunem atentiei o serie de nelamuriri legate de intalnirea dumneavoastra recenta, din data de 2 decembrie 2011, cu ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. In acest sens, dorim sa clarificati o serie de citate", scriu cei doi lideri social liberali, potrivit unui comunicat remis vineri Ziare.com.

Antonescu si Ponta cer sa li se spuna daca citatul "L-am felicitat pe domnul ministru, in numele Comisiei Europene, pentru curajul si determinarea pe care le-a aratat in reformarea sistemului de invatamant din Romania. Este o actiune care este foarte apreciata la nivelul UE pentru ca se inscrie in liniile directoare pe care Comisia Europeana vrea sa le impuna prin viitoarele programe si politici europene si dupa 2014. [...]", este corect reprodus, luand in considerare ca Androulla Vassiliou, comisar european pentru educatie, a aratat mai putin entuziasm cu privire la reforma din invatamantul nostru.

"De asemenea, va rugam sa precizati daca ati avut mandatul Comisiei Europene pentru a-i multumi domnului ministru Daniel Funeriu, in numele Comisiei, pentru o lege cel putin controversata atat in interiorul, cat si in exteriorul tarii.

De aceea, dorim sa precizati daca declaratia citata in comunicatul ministerului este corecta si va poate fi atribuita dumneavoastra, sau este doar o forma a ministerului de generare a legitimitatii. De asemenea, mentionam faptul ca de la aplicare pana in prezent s-au adancit aceste probleme care, credem noi, ar trebui luate in considerare in cazul unor declaratii cum sunt cele enuntate in comunicatul ministerului", mai scriu cei doi lideri.

Funeriu: Faptul ca Ciolos si CE ne-au remarcat este un lucru care ne obliga

Dacian Ciolos l-a felicitat vineri pe Funeriu pentru reforma din educatie.

"L-am felicitat pe domnul ministru, in numele Comisiei Europene, pentru curajul si determinarea pe care le-a aratat in reformarea sistemului de invatamant din Romania. Este o actiune care este foarte apreciata la nivelul UE pentru ca se inscrie in liniile directoare pe care Comisia Europeana vrea sa le impuna prin viitoarele programe si politici europene si dupa 2014", a spus comisarul european.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Crin Antonescu Victor Ponta, #scrisoare Dacian Ciolos, #Daniel Funeriu legea Educatiei , #comisar european Agricultura