Ciolos, despre relatia cu Barna: Nu au cum sa existe neintelegeri

Miercuri, 12 Iunie 2019, ora 22:23
4347 citiri
Ciolos, despre relatia cu Barna: Nu au cum sa existe neintelegeri
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Dacian Ciolos a declarat ca nu exista neintelegeri intre el si presedintele USR Dan Barna, deoarece discuta zilnic despre actiunile Aliantei. Reactia vine in contextul in care Ciolos a spus ca Alianta e pregatita sa isi asume guvernarea, iar Barna ca USR ar sustine doar parlamentar o guvernare.

"Nu exista. Nu au cum sa existe neintelegeri pentru ca discutam zilnic despre ceea ce facem. Eu am spus de multe ori ca suntem gata oricand sa intram la guvernare, daca avem o majoritate politica in Parlament. In momentul in care vom avea majoritate politica ne asumam guvernarea.

Una e majoritate sa ii dai jos si alta sa instalezi un guvern nou. O majoritate se construieste pe un program politic. Solutia pentru noi este sa organizam alegeri anticipate ca sa guvernam pe termen lung", a afirmat Dacian Ciolos, miercuri seara la Romania TV, intrebat daca exista neintelegeri in interiorul Aliantei USR-PLUS pe tema intrarii la guvernare.

Chestionat daca chiar crede in solutia alegerilor anticipate, liderul PLUS a raspuns: "Eu trebuie sa spun care sunt solutiile prin care poti sa guvernezi in Romania si sa faci lucru. Pentru ca discutiile politicianiste nu ii incalzesc pe oameni. Eu cred ca nu ar fi exclusa o varianta de alegeri anticipate, de dizolvare a Parlamentului, in masura in care partidele care dau jos Guvernul actual sunt constiente de faptul ca au sustinerea populatie.

In conditiile astea partidele care sunt acum in opozitie fata de PSD si ALDE, conform rezultatului de la europarlamentare, partidele acestea ar putea castiga mai mult, decat au avut la alegerile parlamentare anterioare".

El a mai precizat ca Alianta USR-PLUS va fi pregatita sa dea candidati la prezidentiale, locale si parlamentare.

"Alianta electorala a fost pregatita pentru europarlamentare si tocmai am inceput negocierile cu obiectivul de a da candidatul la prezidentiale, candidatii la locale si la parlamentare. Asta e acum de cateva zile. Candidaturile noastre vor fi comune. Asa cum am avut lista comuna pentru europarlamentare, o sa avem candidati comuni pentru prezidentiale, locale si parlamentare. Pai va fi un candidat la prezidentiale care fi sustinut de Alianta", a explicat Ciolos.

Fostul premier tehnocrat a adaugat ca un criteriu pentru desemnarea candidatilor va avea in vedere persoanele cele mai bine plasate.

"Tocmai discutam acum. O sa stabilim impreuna in asa fel in care cel mai bine plasat sa fie sustinut de alianta. Asa o sa facem si la locale, pentru ca avem sanse sa castigam mai multe primarii, mai multe consilii judetene si asa o sa facem si pentru europarlamentare", a conchis Dacian Ciolos.

Precizarile liderului PLUS vin in contextul in care Dan Barna a spus ca USR va sustine motiunea de cenzura si ulterior parlamentar un nou guvern fara PSD, insa fara ca formatiunea pe care o conduce sa intre la guvernare.

"Daca vom reusi sa trimitem acest Guvern acasa sunt doua variante clare: fie un guvern fara PSD, sustinut parlamentar, fie varianta unui guvern interimar, un guvern care sa conduca tara fara sa dea ordonante de urgenta, prin care sa mergem in cel mai rau caz la anticipate. Un guvern interimar si este numit altcineva premier interimar", a afirmat Dan Barna, luni, la Marius Tuca Show.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Dacian Ciolos Dan Barna neintelegeri, #USR guvernare, #PLUS guvernare , #guvern