Kinder si Brancusi. Cum a esuat Guvernul Ciolos

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 25 Noiembrie 2016, ora 15:14
7440 citiri
Kinder si Brancusi. Cum a esuat Guvernul Ciolos

Mlastina in care s-a impotmolit cumpararea "Cuminteniei Pamantului" spune multe despre performanta acestui Guvern.

Balbele repetate in strategia de achizitionare a operei lui Constantin Brancusi, campania dezastruoasa facuta de Guvern, ba chiar decizia initiala de a recumpara statueta din privat au fost pasi catre esecul din prezent.

Din punct de vedere al imaginii, Executivul lui Dacian Ciolos si-a dat singur cu batul peste picioare, expunandu-si atat neputinta, cat si nepriceperea in ceea ce ar fi trebuit sa fie o achizitie simbolica importanta pentru tehnocrati.

S-a dovedit a fi mult mai rau - esecul campaniei de colecta publica initiata de Guvern pentru cumpararea "Cumintiniei Pamantului" se transforma intr-o lovitura multipla pentru echipa lui Ciolos.

Faptul ca premierul e in campanie electorala fatisa pentru PNL nu face decat sa-l expuna si mai mult ridicolului pe care Guvernul l-a cauzat de la inceput pana la momentul actual in epopeea recumpararii "Cuminteniei" lui Brancusi de la urmasii proprietarilor.

Esecul major si primul pe care Guvernul Dacian Ciolos il va deconta este pentru faptul ca a reusit improbabila performanta de a demonstra ca Brancusi nu face prea multi bani in ochii romanilor...

E o greseala tactica pe care ma intreb cine o va deconta politic, din moment ce totusi Dacian Ciolos nu candideaza, ci doar se lasa sustinut si sprijina unul sau chiar doua partide politice. E foarte posibil ca victimele sa fie in final cei pe care Ciolos ii sustine.

Ca decizia a ajuns acum in Parlament si Guvernul asteapta sa vada ce va decide e sugestiv pentru impotmolirea tehnocratilor intr-un proiect pe care au avut ocazia sa-l si testeze in fata opiniei publice prin esecul subscriptiei.

Parlamentul si Guvernul tehnocrat - un razboi rece in care fiecare a tinut sa demonstreze cat de rau si pagubos este celalalt. Sau clasa politica veche si compromisa versus oamenii si partidele noi care salveaza Romania.

Din nefericire pentru toata lumea, buna parte din oamenii noi au demonstrat deja ca nu se ridica nici macar la nivelul politicienilor mai vechi si compromisi oricum.

In acelasi timp, ghinionul cel mai mare al Guvernului Ciolos este ca si restul proiectelor pe care le-a initiat in anul pe care tocmai l-a sarbatorit au avut aproximativ aceeasi soarta ca si cumpararea "Cuminteniei Pamantului".

De la legea salarizarii unitare, debirocratizare, transparentizare si alte proiecte de "curatare" pana la demersurile de atragere a fondurilor europene, echipa lui Ciolos a performat la fel ca in cazul "Cuminteniei".

Intre timp, au mai ramas doar strainii care ne spun ca in Romania se ascund cetateni care aleg sa munceasca in conditii de sclavie pentru profitul urias al unor intermediari locali si unor multinationale precum Ferrero.

Scandalul oualelor Kinder asamblate in Romania, facut public de cei de la The Sun, ne arata mai degraba inspre ce se indreapta o mare parte dintre romani.

Pentru aceasta parte a Romaniei, "Cumintenia" lui Brancusi poate fi doar o ironie sau o placuta confirmare a sentimentului care te poate face sa lucrezi in conditii de sclavie pentru a supravietui.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Ciolos Cumintenia Pamantului Brancusi, #copii muncesc oua Kinder , #guvern