Reactia lui Ciolos dupa ce Dragnea a anuntat ca Guvernul PSD da bani pentru ranitii din #Colectiv

Marti, 31 Octombrie 2017, ora 12:30
8901 citiri
Reactia lui Ciolos dupa ce Dragnea a anuntat ca Guvernul PSD da bani pentru ranitii din #Colectiv
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Dupa ce Liviu Dragnea a spus ca l-a rugat pe premierul Mihai Tudose sa dea o ordonanta pentru ca tratamentele ranitilor din clubul Colectiv sa fie suportate din bugetul de stat si in 2018, fostul premier Dacian Ciolos il anunta ca aceasta exista deja.

"Cu ocazia petrecerii sale aniversare, seful Partidului s-a gandit, cu multa generozitate, sa faca un cadou ranitilor de la Colectiv: cere Guvernului Tudose sa dea o ordonanta pentru plata tratamentului acestora pana in 2018. Doar ca aceasta ordonanta exista deja si prevede exact acest lucru: plata tratamentului ranitilor de la Colectiv pana in 2018 inclusiv", a scris Ciolos pe Facebook.

Fostul premier mai afirma ca este posibil ca Guvernul sa anuleze ordonanta de anul trecut si sa dea alta cu acelasi text.

"Nu-i nimic, in buna traditie a guvernelor PSD din acest an, se va da probabil mai intai o ordonanta de anulare a ordonantei data anul trecut, urmata de alta, cel mai probabil, cu acelasi text. Ca doar trebuie sa arate ca le pasa, nu? Revoltator", conchide Ciolos.

"Am discutat acum in coalitie, i-am cerut premierului, l-am rugat pe premier - si bineinteles ca are aceeasi opinie - ca in perioada urmatoare sa adopte o ordonanta prin care sa se prelungeasca termenul in care bugetul de stat sa poata sa finanteze chetuielile necesare pentru tratamentele supravietuitorilor de la Colectiv, pentru ca ordonanta in vigoare s-a referit la 2016 si 2017.

Mai este nevoie de tratamente, mai au nevoie de sume in continuare si vor adopta o ordonanta ca si in 2018 sa poata sa fie finantate aceste cheltuieli", a declarat luni seara Liviu Dragnea.

De altfel, dupa declaratia sa, si fostul ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, l-a anuntat pe Dragnea ca OUG data de Guvernul Ciolos prevede acoperirea cheltuielilor inclusiv pentru 2018.

Vlad Voiculescu a adus pe Facebook dovada ca seful PSD nu stie ce vorbeste sau, mai rau, intentionat eludeaza adevarul.

"Tratamentul in strainatate al celor de la Colectiv este acoperit prin OUG nr. 74/2016 aprobata de Guvernul Ciolos. Ce an este precizat aici? Iaca... tot 2018", scrie Voiculescu intr-o postare ilustrata cu un fragment din respectiva OUG, unde scrie ca:

"Se aproba plata din bugetul Ministerului Sanatatii a cheltuielilor aferente tratamentului in strainatate pentru persoanele a caror stare de sanatate a fost afectata in urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs in clubul Colectiv din municipiul Bucuresti, denumite in continuare victime, care beneficiaza de tratament medical in strainatate in perioada 2015-2018, in continuarea tratamentului acordat in regim de spitalizare in unitati sanitare publice din Romania si din strainatate."

Voiculescu isi incheie postarea cu "#minciunasimizerie".

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#ordonanta bani raniti Colectiv, #Dacian Ciolos bani Colectiv raniti , #guvern