Iohannis si Ciolos, invitati de Ziua Unirii la Focsani

Sambata, 16 Ianuarie 2016, ora 08:42
2334 citiri
Iohannis si Ciolos, invitati de Ziua Unirii la Focsani
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Ciolos si sefii celor doua Camere ale Parlamentului, Calin Popescu Tariceanu si Valeriu Zgonea, au fost invitati de autoritatile vrancene sa participe la manifestarile ce vor avea loc in Piata Unirii din Focsani, pe 24 ianuarie, la implinirea a 157 de ani de la Unirea Principatelor.

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, si prefectul Nicusor Halici au trimis invitatii similare si ministrilor din Guvernul Ciolos, membrilor Curtii Constitutionale, Consiliului Superior al Magistraturii, ambasadorilor acreditati in Romania, patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane, precum si presedintilor de consilii judetene.

Programul manifestarilor dedicate implinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor Romane va incepe in Focsani pe 24 ianuarie, la ora 15:30, cu o sceneta dedicata Micii Uniri, va continua cu alocutiunile oficialitatilor administratiei publice centrale si locale iar, la final, invitatii si publicul vrancean urmeaza a se prinde in Hora Unirii.

Inca o zi libera pentru romani - avem o noua sarbatoare legala

Legea pentru declararea zilei de 24 ianuarie Ziua Unirii Principatelor Romane a fost adoptata in 3 decembrie 2014 drept drept zi de sarbatoare nationala de Camera Deputatilor, in calitate de for legislativ decizional.

24 ianuarie devine zi de sarbatoare nationala - Basescu a semnat decretul

"Era firesc un asemenea demers, avand in vedere ca Unirea Principatelor Romane, prin actul de la 24 ianuarie din Focsani, a declansat procesul istoric care a dus la Romania Mare in data de 1 decembrie 1918, constituita tot dupa evenimente istorice petrecute pe teritoriul Vrancei in 1917.

A fost, asadar, vointa vrancenilor in special si a romanilor in general ca ziua de 24 ianuarie sa devina sarbatoare nationala. Acum este menirea noastra sa marcam cum se cuvine, prin unire de spirit si bucurie in suflete, evenimentul", a declarat presedintele CJ Vrancea, Marian Oprisan.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Iohannis Ciolos Ziua Unirii , #Klaus Iohannis