Alianta USR-PLUS incepe sa lucreze la programul politic, in vederea guvernarii: Ce membri si-a desemnat PLUS in Comisia de Politici Publice

Sambata, 31 August 2019, ora 21:06
6051 citiri
Alianta USR-PLUS incepe sa lucreze la programul politic, in vederea guvernarii: Ce membri si-a desemnat PLUS in Comisia de Politici Publice
Foto: Facebook / Alianta 2020 USR PLUS

Alianta Politica USR PLUS va forma o Comisie comuna de Politici Publice (CPP) care va lucra la armonizarea programelor politice ale celor doua partide, care isi propun sa guverneze impreuna, anunta Dacian Ciolos.

"Consiliul National al PLUS a ales ieri prin vot cei cinci membri ai acestei comisii comune din partea PLUS. E o echipa cu competente complementare, cu oameni care aduc experienta mediului privat, a societatii civile, dar unii dintre ei si cu experienta guvernamentala", precizeaza, sambata, intr-o postare pe Facebook, Dacian Ciolos.

Cei 5 membri ai comisiei votati de PLUS sunt:

  • Erika Stanciu, fost secretar de stat in Ministerul Mediului in perioada decembrie 2015 - ianuarie 2017, membra in Biroul National si presedinta Comisiei Nationale de Programe si Politici a PLUS.
  • Oana Toiu, fost secretar de stat in Ministerul Muncii, unde a coordonat politici publice pentru copii si familie, coordonator regional PLUS Bucuresti-Ilfov.
  • Alin Cristian Mituta, fost sef de cabinet al ministrului Dragos Tudorache, apoi sef de Cabinet al prim-ministrului Ciolos; din 1 septembrie va prelua sarcina de coordonare de politici in cadrul delegatiei USR PLUS in Parlamentul European.
  • Dragos Pislaru, fost ministru al Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, in prezent europarlamentar, coordonator al echipei europarlamentarilor Renew Europe in Comisia pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale (EMPL) a Parlamentului European.
  • Andrei Lupu, avocat specializat in drept constitutional, doctorand in drept, initiator si coordonator al campaniei Oameni Noi in politica, coordonatorul proiectului PLUS de reforma constitutionala.

"Impreuna cu cei cinci colegi desemnati de USR si cu echipa PLUS de mai sus, vom pregati programul politic pe care Alianta il va propune in perspectiva alegerilor prezidentiale, locale si parlamentare. Vom armoniza si pune laolalta ideile si propunerile care vin atat din partea membrilor nostri, cat si din randul societatii civile si expertilor externi", anunta Dacian Ciolos.

PLUS a stabilit urmatoarele prioritati in jurul carora va fi construit programul politic:

1. Reforma constitutionala, justitia independenta si statul de drept

2. Educatia si cultura

3. Sanatatea si mediul

4. Infrastructura

5. Strategia de dezvoltare competitiva antreprenoriala si industriala

6. Eradicarea saraciei si dezvoltarea rurala

7. Politica externa si de aparare

"Pornind de la aceste prioritati, va trebui sa incepem cu un program de "igienizare", de reparare a greselilor si stricaciunilor acumulate in acesti ultimi trei ani, de reconstruire a unui stat pentru cetateni si nu al interlopilor si grupurilor de interese mai mult sau mai putin oculte.

Va trebui sa rezolvam cateva urgente in aceste domenii, dar in acelasi timp sa construim perspectivele unei economii sanatoase, bazate pe investitii si nu pe imprumuturi externe, care va crea premisele si pentru o redresare sociala (locuri de munca, salarii si pensii) de durata. Lumea nu sta pe loc si nu asteapta sa ne dezmeticim noi", mai subliniaza, printre altele, Dacian Ciolos.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#program politic USR PLUS guvernare , #PLUS