Asaltul asupra lui Ciolos

Luni, 21 Ianuarie 2019, ora 15:24
11430 citiri
Asaltul asupra lui Ciolos
Foto: Arhiva Ziare.com

Ce te faci, ca stapan neofeudal, cand marsavia clicii tale de boieri securisti si postcomunisti devine flagranta si vizibila, tarand ireversibil in noroi regimul Dragnea? Incerci sa-ti tragi la pamant si dusmanii.

Cum ai putea obtine succesul in aceasta figura de jiu-jitsu menita sa impiedice o revolta, prosteste pentru independenta Justitiei si orice posibila cedare a controlului asupra tuturor puterilor statului acaparat, daca vrajmasii tai sunt multi, cum sunt in Romania si in Vest, adversarii neofeudalului regim Dragnea?

Printr-o combinatie de tactici. Prin ventilarea de noroi menit sa-i murdareasca pe acei, putini, care au ramas curati. Prin divide et impera: iti pui trolii si restul aparatului de propaganda sa laude tarile care le dau si ele de furca, prin masuri nu tocmai democratice, principalilor tai critici, de la Bruxelles.

Sau intinzi capcane retorice. Ii acorzi, verbal desigur, nu in fapt, Guvernului Netanyahu, un favor pretios, ca promisiunea (pe care n-ai de gand s-o onorezi) a mutarii ambasadei romane la Ierusalim, ca sa te ierte de oprobriu, in speranta ca israelienii (care-n capul antisemitilor conduc lumea, nu-i asa?) vor convinge si SUA sa faca la fel.

Cand mogulii au aceeasi tinta

Apoi, dezbini Opozitia interna. Cum? Simplu. Ridicand in slavi parelnici disidenti. Sau opozitionisti. Si inventand un trecut securist la televiziunile securiste, adulatoare si finantate de securisti, ale statului national-securist, ca Antena3, Ghita TV, Gusa TV, TVR, B1 etc. etc., spre a-l ataca la baioneta pe cel mai credibil si consistent lider al opozitiei reale. Care, in Romania, se intampla sa fie Dacian Ciolos.

Dar ce te faci daca Dacian Ciolos a reusit sa demonstreze practic, ca fost premier, ca, spre deosebire de cleptocratia analfabeta de la putere, e si alfabetizat si capabil sa faca bine tarii, ba sa si ramana, personal, moral si curat? Nicio problema. Il maculezi cum poti.

Mizezi atat pe resemnarea multora, care nu mai vad de ce sa se angajeze in lupta pentru modernizarea unui popor prea usor de dus cu presul, prea putin increzator in puterile sale, cat si pe radicalismul, pe intoleranta si lipsa de cultura politica si etica a celor care inca n-au abandonat lupta.

Celor din urma le vanturi un prezumtiv trecut securist prin fata ochilor si constati, uimit, ca, oricat de fantezista e asocierera celui calomniat cu securismul, nu putini vor avea reactia taurului in fata carpei rosii.

Se vor simti personal lezati si vor trece la atac, desi nu ei sunt tinta imediata, iar agresorul nu e carpa, ci insul care-o scutura si si-a pregatit sulita sa-l omoare mai intai pe patruped. Abia apoi pe aplaudacii denuntatorilor de serviciu.

In dosarul Ciolos, mogulii si penalii de presa s-au intalnit la Belgrad, sa puna Romania nedemocratica la cale. A iesit un consens nu anti-Dragnea, fireste, ci, pentru ca alegerile europene bat la usa, un consens anti-Ciolos, omul cel mai periculos, electoral si politic, pentru consensul oligarhic care s-a instapanit asupra fostei imparatii a Ceausestilor, tata, mama si fiu.

Ca, in scopul discreditarii lui Ciolos, cleptocratii susura pe toate canalele (ca impotriva unor Kovesi sau Lazar) cuvantul magic "serviciile" pe care, in partea cea mai gregara a Comunitatii de Informatii, cea izvorata din politia politica comunista, le reprezinta de fapt ei insisi, n-are de ce sa mire.

Securistii striga "Securistii!"

In fond, metoda a functionat ireprosabil in trecut. Iar cinismul politiilor politice totalitare n-a fost niciodata egalat. Securistii striga, prin urmare, cinic, securistii, asa cum striga hotul hotii, fara sa le pese ca omul caruia vor sa-i distruga astfel reputatia n-are nici in clin, nici in maneca, personal, nici cu fosta Securitate, nici cu vreun furt din visteria statului devalizat de detractorii lui.

Cei aparati de lachei gen Tudorel Toader. Caci, victimizata si prostita de un veac, lumea se aprinde usor. Multor gospodine aplaudand mineriada de pe margini le ajunge si o ruda securista a unui fondator de partid pentru a arunca din abundenta cu laturi asupra colegului de partid al rudei securistului. Sau a rudei rudei lui.

Incat tactica se vede aplicata de ani si decenii, cu regularitate de ceasornic, mai cu seama inainte de alegeri, oricat de absurda ar fi din punct de vedere rational.

Si oricat de usor de demontat ar fi ea, logic si moral. Caci prin metoda acestei discreditari la mana a 7-a se prind prea multe muste anticomuniste si antisecuriste dintr-odata, ca sa se renunte la ea.

Dispar concomitent, in ceata nervilor ca Ciolos, bunaoara, nu e perfect si crimele regimului gazarului Dragnea si slutenia jandarmineriadei pe care a inscenat-o si miliardele furate de cleptocratie si minciunile si hotiile slinosilor penali din subordine, precum si manipularile televiziunilor mancurtizatoare.

Se volatilizeaza din atentia maselor si legile si OUG-uurile menite sa le asigure penalilor vesnica impunitate. In fine, dispare la gramada si intregul stat national-securist, ascuns indaratul unui securist in carne si oase, din preajma omului ajuns in preajma omului in care s-au depus cele mai ample sperante de schimbare in bine ale neamului.

Se alimenteaza resemnarea si exodul

In timp ce relele regimului si beizadelelor lui se estompeaza si se evaporeaza astfel, treptat, in clocotul furiei celor care cer o Romanie curatata "pana intr-a zecea spita de securisti si beizadele", singura sansa de schimbare veritabila, reprezentata de partide gen PLUS si USR, e suprimata si ea.

Intacti raman doar Dragnea, agitpropul si securistii lui care au dat vina pe "servicii" si pe presupusa incapacitate a romanilor de a schimba ceva. Astfel se amplifica resemnarea si se acrediteaza ideea ca ar fi bine ca romanii sa nu mai astepte de la vreun Executiv vreo reforma autentica sau vreun progres real, precum cele infaptuite de Ciolos, ci doar analfabeti si cleptocrati.

In acest fel se alimenteaza ideea ca romanii care nu se mai impaca deloc cu cleptocratia si existenta de sclavi ai noii clase feudale, dragniote, sunt obligati sa-si ia lumea in cap. Pe scurt: ghem, set si meci pentru grupul infractional organizat care confunda grumazul natiunii cu un pres de sters picioarele.

Ce ramane de facut in contra acestor manevre toxice, odata penetrat scopul lor? Sa se semnalizeze public, prin protest masiv, disocierea de calomniatori. Sa se sustina, tot public, personalitatile linsate mediatic si pe aparatorii lor. Sa se afirme dezacordul fata de campaniile cleptocratiei si televiziunilor arondate. Si sa se procedeze la solidarizarea cu revendicarea alegerilor anticipate.

Petre M. Iancu

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Ciolos partid Plus, #Ciolos PLUS Securitate, #Ciolos partid PLUS Oprea Securitate , #PLUS