Ciolos, despre acuzatiile privind legaturile sale cu serviciile secrete: Nu exista alt carlig cu care sa fim agatati

Duminica, 17 Martie 2019, ora 17:35
3639 citiri
Ciolos, despre acuzatiile privind legaturile sale cu serviciile secrete: Nu exista alt carlig cu care sa fim agatati
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PLUS, Dacian Ciolos, a comentat duminica, acuzatiile care ii sunt aduse lui si formatiunii pe care o conduce de legaturi cu serviciile secrete, spunand ca acestea sunt doar speculatii nedovedite, intretinute si preluate de televiziuni si companii de presa controlate sau influentate de catre Liviu Dragnea.

"Observati ca nu exista alt carlig cu care sa fim agatati decat acest gen de speculatii, care nu sunt dovedite, ci sunt aruncate doar pe piata si intretinute, preluate si rostogolite de televiziuni si de companii de presa care sunt controlate sau influentate politic de Liviu Dragnea. Nu a fost niciodata prezentata nicio dovada, decat speculatii. Ca si cu ideea aceea aberanta ca eu sunt fiul lui Soros. Ce vreti sa explic la lucrul acesta? Cand am tata, am mama, am familie, ce vreti sa explic la astfel de aberatii?", a afirmat Dacian Ciolos.

El a spus ca membrii conducerii PLUS au dat o declaratie pe propria raspundere ca nu au colaborat cu Securitatea sau ca ar colabora cu alte servicii si a cerut ca si cei din PSD sa faca acelasi lucru.

"Am cerut tuturor celor din conducerea PLUS o declaratie pe proprie raspundere ca nu au colaborat nici cu Securitatea, nici cu servicii de informatii din perioada democratica, nici din tara si din strainatate si ca nici nu colaboreaza. O declaratie pe proprie raspundere opozabila in justitie daca cineva a mintit. Si am cerut domnului Dragnea sa faca acelasi lucru cu cei din conducerea PSD. Si de acolo incolo putem sa incepem sa discutam ca niste oameni seriosi, pentru ca deocamdata ceea ce face domnul Dragnea nu e seriozitate, arunca asa cu o umbra de ironie in varful buzelor niste acuzatii si se da mare patriot. Cam atata poate sa faca domnul Dragnea in timp ce pe la spate face fonduri suverane ca sa-si suveranizeze averea pe care a facut-o fiind in fruntea statului de zeci de ani de zile", a mai spus Ciolos.

El a precizat ca cei din partid nu trebuie sa isi piarda vremea cu astfel de acuzatii, iar cei care le fac si nu le dovedesc sunt niste mincinosi.

Ciolos crede ca si Liviu Dragnea trebuie sa dovedeasca niste acuzatii care i-au fost aduse legate de furtul din bani publici.

"Nu avem de ce sa ne justificam pe afirmatii care nu sunt dovedite si ca domnul Dragnea trebuie sa dovedeasca dansul acuzatii care i s-au adus legat de furtul din bani publici, acuzatii care au venit cu dovezi. Ca domnul Dragnea trebuie sa ne spuna cum si-a facut averea pe care o are el si fiul lui, domnul Dragnea trebuie sa ne spuna de ce insista pentru subventii la tomate, de ce insista pentru subventii la porc, de exemplu, si sa ne explice ca nu e in conflict de interese cu acest gen de abordare. Astea sunt lucruri clare si concrete la care domnul Dragnea trebuie sa raspunda. Nu am de ce sa raspund la acuzatii care nu sunt dovedite", a mai spus Ciolos.

El a mai spus ca PSD a mostenit structurile fostei Securitati si aplica metodele acesteia. "Acesti indivizi nu stiu sa faca altceva decat sa aplice exact acele metode securiste si comuniste care s-au aplicat si in anii 70, si in anii 80 pana la Revolutie. Pentru ca acolo e fosta Securitate, oricum acolo sunt comportamentele fostei Securitati, in acel partid, care a mostenit aceste structuri. Si tocmai ca sa se ascunda de aceste lucruri ii acuza pe ceilalti. Exact de ce le e teama lor sa nu fie acuzati, exact asta o scot ei in fata, dar fara dovezi, folosind doar capacitatea pe care o au de a transmite un mesaj si de a semana suspiciune si neincredere", a precizat Dacian Ciolos.

Presedintele USR, Dan Barna, l-a completat spunand ca este vorba despre o campanie de minciuni, coordonata de niste hoti.

"In realitate vorbim de o campanie de minciuni, coordonata de niste hoti. E o lupta de comunicare, noi asa privim. Fiind o lupta de comunicare, sunt importante mesajele si mesajul pe care l-am transmis chiar zilele trecute a fost ca media de varsta a membrilor USR este 11 ani la Revolutie. Acuzatia de securism este de un ridicol absolut, este pur si simplu o minciuna", a afirmat Dan Barna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ciolos servicii secrete, #Ciolos europarlamentare , #PLUS