Ciolos: Guvernarea noastra va fi diferita pentru ca ne vom baza pe oameni cinstiti. Vom prezenta, in perioada urmatoare, programul de guvernare

Marti, 27 August 2019, ora 22:51
7971 citiri
Ciolos: Guvernarea noastra va fi diferita pentru ca ne vom baza pe oameni cinstiti. Vom prezenta, in perioada urmatoare, programul de guvernare

Liderul PLUS, Dacian Ciolos, spune ca presedintele USR si candidatul aliantei la presedintie, Dan Barna, este expresia reinnoirii societatii romanesti, declarandu-se convins ca Barna "poate sa fie un presedinte al tuturor romanilor pentru ca vine din mediul lor, pentru ca cunoaste realitatile". "Guvernarea noastra va fi diferita pentru ca ne vom baza in primul rand pe oameni cinstiti, pe oameni modesti si pe oameni integri care vor lucra in interesul Romaniei", afirma Ciolos.

"Dan Barna este un om care nu a fost contaminat de regimul comunist, care si-a desavarsit cea mai mare parte si cea mai importanta parte a formarii profesionale in libertate, in deschidere fata de lume, in normalitate si toate lucrurile acestea le gasim in caracterul lui Dan Barna si de toate lucrurile acestea Romania are nevoie. (...) Dar Dan este si expresia reinnoirii societatii de astazi. Pentru ca Dan vine din mediul acesta normal, un om care si-a castigat traiul cu munca cinstita, care a crezut in competentele lui si le-a desavarsit, le-a pus in aplicare, a lucrat pentru o Romanie moderna, a lucrat pentru o Romanie europeana si a crezut in acest proiect", a afirmat Dacian Ciolos, la mitingul USR-PLUS de la Constanta.

Ciolos a spus ca acest lucru se intampla si in societate acum, oamenii cauta ceea ce este firesc si au nevoie de un presedinte care sa incarneze aceste caracteristici pe care ei le asteapta.

"Dan este expresia de innoire a Romaniei, este si proiectul pe care noi il purtam, cei opt europarlamentari ai Aliantei USR-PLUS, este proiectul pe care il purtam si la nivel european", a adaugat el.

El a spus ca Europa are nevoie de o Romanie care crede in ea insasi.

"Presedintele Romaniei trebuie sa fie un presedinte al tuturor cetatenilor romani, trebuie sa fie un presedinte si al celor varstnici, precum al celor tineri, si al celor saraci, care traiesc in saracie pentru ca au fost adusi acolo si nu li s-au oferit oportunitati, dar si al antreprenorilor care vor sa faca mai mult pentru tara lor si nu doar pentru businessul lor, si al bugetarilor, dar si al celor care lucreaza in sistemul privat, si al cetatenilor de origine romana de limba romana, dar si al celor maghiari, al celor germani, al sarbilor, al romilor, al lipovenilor, al turcilor, tatarilor, un roman al tuturor.

Eu sunt convins ca Dan Barna poate sa fie un presedinte al tuturor romanilor pentru ca vine din mediul lor, pentru ca cunoaste realitatile, nu doar ca e conectat la acest realitati, dar pentru Dan Barna politica inseamna a fi aproape de oameni, a-i asculta pe oameni si a-i intelege. Si de asta are nevoie Romania, de un astfel de presedinte are nevoie Romania", a sustinut Ciolos.

El a adaugat ca are certitudinea ca Barna va sustine proiectul de reforma a statului, de reformare a Constitutiei, care sa clarifice rolul puterilor in stat.

Ciolos a mai spus ca Alianta USR-PLUS propune un tandem presedinte-premier pentru ca in ultimii ani s-a vazut ce se intampla cand exista un presedinte si un premier cu interese divergente. El a adaugat ca aceasta guvernare a fost una catastrofala si trebuie incheiata cat mai repede, apoi trebuie facuta o "igienizare".

"Statul de drept trebuie repus in drepturile lui, respectul legii trebuie sa fie cel care primeaza", a spus Ciolos.

El a afirmat ca al doilea dezastru este legat de slabirea institutiilor care ar trebui sa protejeze cetateanul, dand ca exemplu ce s-a intamplat la Colectiv si la Caracal, rezultatul unor institutii care "si-au pierdut capacitatea de a lucra in interesul cetateanului".

"Al treilea dezastru este cel al distrugerii increderii, romanii nu mai au - multi dintre ei - incredere in ei insisi, nu mai au incredere in institutiile statului si pleaca din tara", a spus Ciolos.

Ciolos a acuzat ca actuala guvernare a esuat si in ceea ce priveste calitatea serviciilor publice acordate cetatenilor, incepand cu educatia si terminand cu sistemul sanitar.

El a spus ca de la aceste constatari trebuie pornit si trebuie venit cu o noua guvernare, una participativa.

"Ne asumam responsabilitatea sa reconstruim statul roman, dar nu o vom putea face singuri, cateva partide, cativa parlamentari sau cativa ministri in Guvern. Vom avea nevoie de competentele din societatea romaneasca, vom avea nevoie de competentele oamenilor care au acelasi obiectiv ca si noi", a mai spus el.

Ciolos a afirmat ca pentru USR-PLUS politica sociala inseamna cresterea calitatii vietii, "si nu o pensie de mizerie aruncata unor oameni care sunt uitati altfel sau ajutor de somaj sau ajutor social care tine mai mult oamenii in saracie".

"Guvernarea noastra va fi diferita pentru ca ne vom baza in primul rand pe oameni cinstiti, pe oameni modesti si pe oameni integri care vor lucra in interesul Romaniei", a adaugat Ciolos.

USR-PLUS va prezenta programul de guvernare pentru schimbarea Romaniei pe 10-15 ani

Acesta a spus ca Alianta USR-PLUS va prezenta un program de guvernare care vizeaza modul in care Romania va arata pe termen lung, in zece sau 15 ani.

"O sa va prezentam in aceasta campanie, in saptamanile care urmeaza, alaturi de proiectul politic al viitorului presedinte al Romaniei masurile concrete pe care intentionam sa le punem in aplicare, viziunea pe care o avem, care porneste de la lucruri simpole. Ca sa putem finanta educatia, sanatatea, sa putem investi in proiecte de infrastructura, avem nevoie sa producem noi in Romania, nu sa sustinem pensiile si salariile din sectorul public cu bani imprumutati care indatoreaza viitoarele gneratii", a spus Ciolos.

Acesta a mai aratat ca este nevoie de crearea de locuri de munca in Romania, de un sistem de educatie reformat care sa se axeze pe competente profesionale.

"Romania se schimba, se innoieste si Dan Barna - presedinte al Romaniei va fi rezultatul acestei schimari si acestei reinnoiri", a conchis Dacian Ciolos.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Ciolos guvernare USR PLUS, #Ciolos program guvernare USR PLUS , #PLUS