Ciolos pune conditii, dupa ce Nicusor Dan a devenit candidatul PNL: Scopul nu scuza mijloacele!

Vineri, 28 Februarie 2020, ora 14:32
8328 citiri
Ciolos pune conditii, dupa ce Nicusor Dan a devenit candidatul PNL: Scopul nu scuza mijloacele!
Foto: Facebook / PLUS

Dacian Ciolos, liderul PLUS, este convins ca "fortele reformatoare" trebuie sa aiba un candidat unic la Primaria Capitalei, care "sa puna capat mandatului dezastruos al Gabrielei Firea", dar spune ca va crede in "deschiderea" aratata de PNL prin sustinerea lui Nicusor Dan doar daca va renunta sa mai racoleze politicieni compromisi.

Reactia a venit dupa ce conducerea PNL a decis, vineri dimineata, in unanimitate, sa sustina candidatura lui Nicusor Dan la Primaria Capitalei, alaturindu-se astfel USR, fara ca sa ii ceara acestuia sa se inscrie in partid.

In aceste conditii, Vlad Voiculescu, candidatul sustinut de PLUS pentru Primaria Capitalei, s-a aratat dezamagit de faptul ca Nicusor Dan a batut palma cu PNL inainte de finalizarea negocierilor in Alianta 2020 USR-PLUS pentru desemnarea unui unic candidat al aliantei.

La randul sau, Dacian Ciolos s-a aratat nemultumit si a pus cateva conditii.

"Alegerile pentru Primaria Bucuresti sunt despre bucuresteni, despre dreptul lor de a trai intr-o capitala europeana, moderna, curata, cu o administratie care lucreaza pentru ei.

Mi-ar fi placut ca Nicusor Dan sa fi discutat cu Vlad Voiculescu si despre sustinerea pe care o negocia cu Ludovic Orban, asa cum au discutat despre multe alte probleme, transparent, constructiv. Ar fi fost bine ca anuntul despre candidatul comun sa fi fost unul facut impreuna de Alianta USR PLUS, PNL, PMP si miscarile civice care s-ar fi alaturat acestui proiect", a comentat pe Facebook Dacian Ciolos, inainte ca Vlad Voiculescu sa sustina o declaratie de presa, anuntata pe surse.

Dacian Ciolos insinueaza ca, prin atitudinea sa, Nicusor Dan l-ar fi favorizat pe Ludovic Orban, liderul PNL care a pierdut miercuri a treia nominalizare la functia de premier.

"Am vazut insa suficiente in politica romaneasca ca sa inteleg tentatia unei 'lovituri' de imagine si calculele politice din spatele ei. O 'lovitura' de care, din punctul meu de vedere, avea nevoie numai Ludovic Orban.

Vrem sa promovam oameni noi si curati in politica, dar daca-i impingem in fata folosind metehne vechi, care au dus politica la gradul actual de decredibilizare in societate, ne mai compromitem pentru cateva decenii. Scopul nu scuza mijloacele, mai ales atunci cand oamenii vor o constructie bazata pe sinceritate", a mai scris, printre altele, Dacian Ciolos.

Pe de alta parte, insa, liderul PLUS sustine ca ramane "neclintit in convingerea ca fortele reformatoare trebuie sa aiba un candidat unic la Primaria Capitalei, un candidat care sa puna capat mandatului dezastruos al Gabrielei Firea", dar pune conditii.

"E important semnalul dat de Ludovic Orban in aceasta directie. Scopul e bun, mijloacele ar putea sa fie mult imbunatatite. Ca sa redam increderea bucurestenilor in puterea votului lor, este esential sa construim aceasta incredere intre noi.

Voi crede in deschiderea recenta a PNL daca va renunta sa racoleze pesedisti, aldisti si alti politicieni compromisi prin faptele lor, inamici ai democratiei, din cauza carora am iesit in strada in ultimii ani. Toata Romania are nevoie de un nou inceput, de liste curate cu oameni care nu sunt compromisi.

Doar daca se merge in aceasta directie, PLUS va fi un partener constructiv si deschis.

Dincolo de numele unui candidat sau altul, este esential sa demonstram oamenilor ca acel candidat vine cu un plan coerent, cu o echipa, cu proiecte, cu solutii, astfel incat sa reuseasca sa transforme Bucurestiul intr-un oras in care sa-ti fie drag sa traiesti. Vlad Voiculescu a pus transparent pe masa un asemenea plan si o echipa competenta care sa-l poata implementa. Orice intelegere trebuie sa pastreze acest proiect si oamenii care i s-au alaturat", anunta Dacian Ciolos.

Citeste mai multe despre argumentele lui Ludovic Orban si reactiile starnite de decizia PNL:

C.B.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#Ciolos Nicusor Dan candidat PNL, #Ciolos Vlad Voiculescu Nicusor PNL , #PLUS