Ciolos anunta un armistitiu politic total. Barna: Vom continua sa reactionam

Marti, 31 Martie 2020, ora 21:45
6540 citiri
Ciolos anunta un armistitiu politic total. Barna: Vom continua sa reactionam
Foto: Facebook / Dacian Ciolos

Presedintele PLUS, europarlamentarul Dacian Ciolos, a anuntat ca membrii partidului nu vor mai face declaratii politice si vor intra intr-un "armistitiu politic total" pana la trecerea crizei generate de coronavirus.

"Trecem printr-o perioada extrem de grea, fara precedent de la Al Doilea Razboi Mondial incoace. Traim vremuri in care avem nevoie in primul rand de solidaritate umana. Nimeni nu are dreptul sa caute castig electoral folosindu-se de criza asta fara precedent, de tragediile unor familii si comunitati.

Impreuna cu colegii mei din PLUS am decis urmatorul lucru: nu vom mai face declaratii politice. Intram intr-un armistitiu politic total pana la trecerea crizei in care ne gasim. Nu mai e timp acum doar de comentarii politice de pe margine.

Vom fi alaturi de institutiile statului roman si de eforturile pe care le au de facut, o sa sustinem Presedintia, Guvernul, autoritatile locale sa traverseze cu efecte cat mai mici criza asta de proportii", a scris Ciolos pe Facebook.

Presedintele USR, Dan Barna, spune ca respecta decizia PLUS de a nu mai face declaratii politice pe durata crizei generate de coronavirus, precizand ca reprezentantii Uniunii vor continua sa propuna Guvernului solutii la problemele existente, semnaland in acelasi timp lucrurile care nu functioneaza.

"In aceasta perioada foarte complicata si fara precedent in perioada moderna pentru Romania e foarte important ca fiecare om politic, fiecare partid sa isi foloseasca toate resursele, competenta si energia in a sprijini cetatenii si societatea in depasirea acestei crize. Din aceasta perspectiva, respectam decizia colegilor nostri de la PLUS.

Cat timp avem buna credinta si intreprindem toate demersurile necesare e un lucru foarte bun. Intr-adevar nu e loc de lupte politice. Noi la randul nostru o sa continuam si la nivel parlamentar, si in activitatea de zi cu zi sa sustinem initiativele cetatenesti.

Colegii mei discuta cu reprezentanti ai Guvernului, avem celula de criza a Aliantei USR PLUS, unde discutam cu experti din domeniul sanatatii, economic, al managementului crizelor. Identificam masuri potentiale, le transmitem Guvernului, incercam sa ii convingem. E un demers firesc. Vom continua sa reactionam de cate ori aflam despre lucruri care nu functioneaza asa cum trebuie", a declarat Barna, marti seara, pentru AGERPRES.

Liderul USR a subliniat ca este important sa se "spuna lucrurilor pe nume", reamintind in acest sens ca, luni, liderii Uniunii au semnat o scrisoare deschisa adresata presedintelui Klaus Iohannis, Guvernului, dar si personalului medical, solicitand transparenta si comunicarea cu rapiditate a tuturor informatiilor legate de combaterea epidemiei de COVID-19.

"Societatea civila in ansamblu, companii, mediu non-guvernamental poate si vrea sa contribuie activ la depasirea acestei crize. Insa pentru asta e necesar ca Guvernul sa fie transparent si sa spuna problemele pe care le avem.

Faptul ca se ascunde informatia sub pres este un lucru care nu ajuta pe nimeni. Increderea - pentru ca Guvernul cere romanilor incredere, colaborare, sprijin si solidaritate - se castiga prin transparenta si spunerea adevarului.

Si asta e ceea ce solicita USR de la Guvern, pentru ca in momentul in care stim, ca societate, care sunt lipsurile intr-un spital, care e necesarul intr-o zona sau alta a tarii, pot exista initative private prin care aceste lipsuri si aceste nevoi sa fie acoperite. Cat timp ramanem in logica 'avem de toate' repetam acelasi scenariu in care afara e vopsit gardul, inauntru-i leopardul", a spus Barna.

El a adaugat ca reprezentantii USR vor continua sa "discute cu toti cei implicati" pentru a gasi solutii la criza actuala pe palierele medical, economic si social. Totodata, el a reamintit ca a fost constituita si o celula de criza a Aliantei USR PLUS in care sunt dezbatute solutii privind lupta cu noul coronavirus.

"Ca partid parlamentar nu se pune problema sa nu fim prezenti in dialogul public si in dezbaterile publice care au loc pe temele importante ale societatii. Vom continua sa reprezentam cetatenii Romaniei, la fel cum am facut-o si pana acum, sa semnalam probleme acolo unde acestea exista si sa venim cu solutii, exact cum am facut-o de fiecare data", a mentionat Dan Barna.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Ciolos armistitiu politic , #PLUS