Doua demisii fortate din conducerea PLUS si explicatiile lui Dacian Ciolos

Joi, 31 Ianuarie 2019, ora 17:04
12870 citiri
Doua demisii fortate din conducerea PLUS si explicatiile lui Dacian Ciolos
Foto: Arhiva Ziare.com

Avram Fitiu si George Gima s-au retras din pozitiile ocupate in Consiliul National al PLUS, a anuntat partidul fostului premier Dacian Ciolos.

Intr-un comunicat de presa, PLUS precizeaza ca Biroul National al formatiunii politice a luat act de decizia celor doi si le ureaza succes in continuare.

"Biroul National al PLUS a luat act de decizia domnilor Avram Fitiu si George Gima de a se retrage din pozitiile ocupate in cadrul Consiliului National al partidului. Dorim sa le multumim pentru activitatea depusa in cadrul partidului si le dorim succes in continuare.

PLUS este un partid care pune mai presus de orice criteriile de etica si integritate. Ne dorim o organizatie deschisa si transparenta, in care sa se regaseasca toti cei dispusi sa puna umarul la construirea unui partid dedicat interesului public.

Urmeaza o perioada de dezvoltare intensa, in care vom avea nevoie de multa energie si rabdare pentru a duce la bun sfarsit proiectul PLUS. Vom avea parte de multe atacuri si dezinformari. Din acest motiv, e necesar sa folosim organismele interne ale partidului pentru a rezolva, in cel mai democratic si transparent mod cu putinta, problemele care apar", potrivit documentului citat.

Explicatiile lui Ciolos

Fostul premier Dacian Ciolos a explicat, joi, demisiile lui Fitiu si Gima pe pagina personala de Facebook.

Ciolos noteaza ca a fost un moment neplacut pentru organizatie, insa pozitiile publice ale lui Avram Fitiu sunt "in clara contradictie cu valorile noastre si cu principiile expuse in codul nostru etic si in statutul PLUS".

"Ieri a fost un moment neplacut pentru organizatia noastra tanara. O organizatie gandita pentru oameni buni, onesti, responsabili. Sunt convins ca cei mai multi dintre noi suntem asa.

Pe Avram Fitiu il cunosc de mult timp. I-am apreciat pasiunea pentru agricultura si viata taranului roman. Pozitiile sale publice din ultimii ani sunt in clara contradictie cu valorile noastre si cu principiile expuse in codul nostru etic si in statutul PLUS. Pentru mine, decizia de retragere din Consiliul National si din partid e fara intoarcere.

Am zis de la inceput ca intrarea in partid este deschisa tuturor celor care respecta statutul si codul de etica. Iar in cazurile neplacute, cand se inscriu oameni care nu le respecta, avem o comisie de integritate si arbitraj, care are mandatul sa rezolve astfel de situatii", a explicat presedintele PLUS

Acesta a mai scris ca i-a rugat pe cei doi sa renunte la functii, deoarece actiunile lor au adus deservicii PLUS.

"De aceea, pe oamenii carora le-am cerut ajutorul sa vina in Consiliul National pentru ca am crezut ca pot contribui la construirea PLUS consider ca este normal sa ii rog sa renunte atunci cand actiunile lor aduc deservicii clare organizatiei.

In ceea ce-l priveste pe George Gima, consider ca rabdarea si reflexul organizational de a te consulta cu colegii inainte de iesirile publice pe subiectele de interes ale partidului sunt calitati necesare pentru un membru in Consiliul National. Avem nevoie de mecanisme functionale si eficiente, pe langa pasiune si entuziasm", a mai scris Ciolos.

De la ce a pornit totul

Totul a pornit de la o postare pe Facebook a lui George Gima in care il acuza pe Avram Fitiu ca este simpatizant al curentelor de extrema dreapta.

Prima postare:

"Daca mi-ati fi spus ca voi face parte din Consiliul National al unui partid nou, alaturi de simpatizanti ai curentelor de extrema dreapta, nu as fi crezut.

Domnule Avram Fitiu, draga coleg in Consiliul National al PLUS:

* Nu cred ca dreptul la avort poate fi adus in discutie in Uniunea Europeana in 2019, asa cum considerati dumneavoastra.

* Nu cred ca "secularizarea si laicizarea se platesc cu moartea", asa cum credeti dumneavoastra.

* Nu cred ca putem educa generatiile tinere cu afirmatii de genul "imigratia musulmana si roma e putreziciune", asa cum o faceti dumneavoastra, preluand acestea de la miscari de extrema dreapta din Europa.

* Nu cred in retorica blamarii refugiatilor, care vin sa distruga Europa si nu cred ca "o noua cruciada" poate fi solutia.

* Nu cred ca tot ce iese din cadrul "familiei normale" (asa cum o definiti dumneavoastra) trebuie blamat sau jignit. Cred cu tarie in respectarea drepturilor fiecarei persoane, indiferent de religie, credinta sau alte preferinte.

* Nu cred ca "trebuie sa trimitem la abator clasa politica a Romaniei", asa cum indemnati dumneavoastra.

* Nu cred ca educatia sexuala in scoli ar fi periculoasa, asa cum considerati dumneavoastra.

* Nu cred in conspiratii contra agriculturii romanesti sau contra poporului roman.

* Nu cred in produsele traditionale pe care le promovati ca fiind vindecatoare de boli incurabile pentru moment.

Viziunea identitara, reactionara, bazata pe ura si pe manipulare nu face parte din valorile mele.

Este clar ca avem viziuni diferite despre evolutia societatii si va rog, asadar, sa explicati aceste opinii ale dumneavoastra si sa ne spuneti cum poate ajuta extrema dreapta societatii romanesti, europene si dezvoltarii partidului PLUS".

A doua postare

Ulterior, Gima a scris pe reteaua sociala ca, in urma primei postari, Dacian Ciolos i-a solicitat in mod ferm sa renunte la a mai fi membru in Consiliul National al PLUS si sa isi dea demisia si din partid.

In urma cu putin timp, George Gima a scris pe reteaua sociala ca nu face bine organizatiei cu acest "indelung dialog prin postari pe Facebook", el samnaland public o problema grava, "pentru ca solutionarea ei in intern dura desi alti colegi o semnalasera deja".

La randul sau, Avram Fitiu a scris pe contul sau ca "uneori viata, bate filmul!" si a comparat toata situatia cu "Ferma Animalelor", semnata de George Orwell.

"Uneori viata, bate filmul!

Azi va spun o poveste din viitor!

Anul evenimentului:1984

Locatia: Ferma animalelor

Actor principal: Subsemnatul

Ecranizare: George Orwell

Tip de poveste:Drama politica

Intriga:Politia gandirii ma pedepseste pentru delict de opinie

Inchizitor: George G., un tanar de mare perspectiva politica

Acuzarea: o viziune nesanatoasa despre familie, hrana, valori umane

Public vizat: o parte din Generatia Alpha, Z, Y, ateista

Public interzis: crestin

Tribunal: Judecata poporului, prin executie sumara pe retele sociale

Castigatorul procesului: Clasa politica corupta a Romaniei;

Sentinta: Excluderea mea din Consiliul National al PLUS pentru nerespectarea statutului din punct de vedere ideologic", a scris pe Facebook Fitiu.

A.D.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#demisii Consiliu National PLUS, #demisii partid PLUS, #reactie Ciolos demisii PLUS , #PLUS