Istoricul Marius Oprea sustine ca in spatele infiintarii partidului PLUS e fiul unui fost securist. Ciolos: Sunt satul de marlanie

Vineri, 18 Ianuarie 2019, ora 19:56
11403 citiri
Istoricul Marius Oprea sustine ca in spatele infiintarii partidului PLUS e fiul unui fost securist. Ciolos: Sunt satul de marlanie
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Dacian Ciolos a reactionat la declaratia istoricului Marius Oprea care a spus ca "eminenta cenusie" din spatele PLUS, unul din fondatorii partidului, este fiul unui anchetator al Securitatii, precizand ca este "satul de scandal si de marlanie".

"Apar din ce in ce mai multe atacuri in presa. Atacuri din ce in ce mai dure. O clasa politica noua este o amenintare pentru politicienii vechi, iar orice scandal implicand oamenii noi amorteste speranta ca exista o alternativa.

Insinuarile pline de rautate vehiculate in media reprezinta o tactica veche, bine pusa la punct de oamenii care controleaza de peste zece ani politica si o buna parte a presei. Orice partid nou cu sanse de a ajunge la putere va atrage, pe langa oamenii buni de care avem atat de mare nevoie, si oportunisti, acoperiti si caractere urate.

Asta se intampla si in cazul PLUS, in ciuda faptului ca facem tot ceea ce este posibil sa avem mecanismele capabile sa previna astfel de situatii. Este cat se poate de firesc si binevenit ca presa sa semnaleze derapajele din politica, mai ales daca aceste semnale sunt facute in mod onest. O presa puternica si cinstita trebuie sa ne forteze sa avem o clasa politica asa cum ne-o dorim", a scris Dacian Ciolos, vineri pe Facebook.

Fostul premier tehnocrat a catalogat ca fiind "un lucru mizerabil" asociera numelui sau cu oameni pe care nu ii cunoaste.

"Articolul care a aparut astazi va ajuta PLUS sa fie mai bun, desi nu are nicio legatura cu jurnalismul. (...) La fel de mizerabila este si afirmatia ca ar exista o eminenta cenusie in spatele meu. Nu am judecat si nici nu voi judeca vreodata oamenii in functie de rudele lor, ci in functie de faptele lor.

In mod ironic, "jurnalistul" care semneaza atacul de astazi are acelasi nume de familie ca unul dintre cei mai controversati oameni politici din Romania. Avand in vedere cat de multi romani au colaborat sau au lucrat cu Securitatea, sigur se poate "demonstra" ca exista cel putin o legatura intre oricare dintre noi si Securitate.

Scopul meu nu este sa sap dupa mizerii si sa produc scandal pentru a ajunge in atentia publicului. Scopul meu este sa ajut, cu tot ceea ce pot, sa avem o Romanie mai buna", a completat Ciolos.

Acesta mai spune ca s-a implicat in politica pentru ca oamenii s-au saturat de minciuna si furt, precizand ca la randul sau s-a saturat de "scandal si marlanie".

"Singurii oameni care vor fi in spatele PLUS vom fi noi, membrii actuali si viitori ai partidului. Oamenii care sunt satui de minciuna si de furt si vor ca elitele lor sa nu fie in politica pentru a scapa de puscarie si a se imbogati, ci pentru a construi o Romanie normala, o Romanie decenta. De asta m-am implicat in politica. Eu sunt satul de scandal si de marlanie. E epuizant sa fiu nevoit sa raspund tuturor aberatiilor care apar despre mine. Articolul de astazi este exact opusul decentei", a conchis Dacian Ciolos.

Reactia lui Dacian Ciolos vine ca replica la un material publicat, pe site-ul podul.ro, de istoricul Marius Oprea care a spus ca nu stia ca "eminenta cenusie" din spatele partidului condus de Dacian Ciolos este fiul fostului sau anchetator de la Securitate, fostul maior de la Directia de cercetari penale, Alexandru Iordache.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Dacian Ciolos Marius Oprea, #PULS securitate , #PLUS