Oana Bogdan demisioneaza din PLUS

Miercuri, 23 Octombrie 2019, ora 08:45
14793 citiri
Oana Bogdan demisioneaza din PLUS
Foto: Facebook/PLUS

Oana Bogdan, fost secretar de stat la Ministerul Culturii in mandatul Guvernului Ciolos si membru in Biroul National si Consiliul National al PLUS, devenita cunoscuta in urma unor declaratii controversate, si-a anuntat colegii ca va demisiona din PLUS.

Intr-o scrisoare transmisa colegilor sai, obtinuta de Ziare.com, Oana Bogdan le-a transmis ca vrea sa se dedice carierei de arhitect.

"Dupa trei ani de implicare in Romania, biroul meu de arhitectura de la Bruxelles are nevoie de mine 100%. In acesti trei ani, am fost rupta intre a urma credinta unui bine comun in Romania si nevoia de a-i proteja pe cei care mi-au fost alaturi in Belgia.

Astazi a venit timpul sa ma intorc la proiectele si oamenii care au platit pretul incercarii mele de a construi un bine comun in Romania", le-a transmis Oana Bogdan colegilor.

Ea a adaugat ca reintoarcerea la cariera sa ar impiedica-o sa isi faca treaba asa cum trebuie.

"Demisionez nu numai din BN, ci si din CN si din PLUS, pentru ca vreau sa fiu din nou libera sa scriu si sa vorbesc despre subiectele pe care eu le consider importante, dar care nu sunt inca delicate in Romania, fapt care ar putea sa afecteze partidul atat timp cat eu sunt asociata cu PLUS", le-a mai spus Oana Bogdan celor din PLUS.

Aceasta a precizat ca misiunea sa de a ajuta la construirea fundatiei partidului poate fi considerata incheiata.

"Avem un lider european si patru europarlamentari, avem principii, mii de membri si structuri in teritoriu, suntem organizati on-line si finalizam mult promisul eco-sistem digital PLUS etc.", a punctat ea.

"Ma doare faptul ca trebuie sa-mi iau la revedere acum, dar sper sa ne regasim in proiectul de reinnoire a Europei cat de curand. Si mai sper ca, daca tot nu am reusit sa va las fara proprietati, macar v-am lasat fara dubii in ceea ce ma priveste: a pleca cand inca te mai doare inseamna a nu renunta", a continuat Oana Bogdan.

Ea le-a mai spus colegilor ca nu va face publica demisia "in speranta ca plecarea mea va fi suficient de discreta incat sa nu afecteze in nici un fel partidul in timpul campaniei".

Oana Bogdan a starnit, in martie 2019, un val de reactii prin niste afirmatii - postate in decembrie pe Facebook si descoperite atunci - despre renuntarea la proprietatea privata si traiul in grupuri in loc de cupluri.

UPDATE Un comunicat oficial al formatiunii confirma plecarea Oanei Bogdan din PLUS.

"Oana Bogdan, membru in Biroul National PLUS, si-a dat demisia din partid.

Dupa cum chiar ea a explicat intr-o scrisoare adresata membrilor Consiliului National, demisia tine de nevoia de a fi mult mai prezenta la Bruxelles, unde Oana conduce un birou de arhitectura de succes. Ultimii trei ani, dedicati Romaniei, au tinut-o departe de conducerea firmei pe care a infiintat-o.

Faptul ca, astazi, Oana a ales sa se implice mai mult in proiecte care tin de arhitectura nu inseamna ca ea a abandonat sau a intors spatele PLUS. Dimpotriva. Oana si PLUS se vor regasi cat de curand in proiectul de reinnoire a Europei", arata comunicatul citat.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Oana Bogdan demisionat PLUS, #Oana Bogdan demisie PLUS , #PLUS