Partidul lui Ciolos o ameninta pe Dancila cu demersuri penale, dupa ce au aparut afise in culorile USR PLUS care promoveaza boicotarea votului

Joi, 14 Noiembrie 2019, ora 14:58
18099 citiri
Partidul lui Ciolos o ameninta pe Dancila cu demersuri penale, dupa ce au aparut afise in culorile USR PLUS care promoveaza boicotarea votului
Foto: Arhiva Ziare.com

Conducerea PLUS, partid condus de fostul premier Dacian Ciolos, ii cere sefei PSD, Viorica Dancila, sa prezinte scuze publice pentru "minciunile uriase ale propriului partid".

Intr-un comunicat de presa remis joi Ziare.com, formatiunea "condamna ferm practicile murdare ale vechii clase politice care continua sa se dedea la campanii murdare".

"Asistam in ultimele zile la extrem de multe campanii mincinoase prin care se incearca inducerea ideii ca Alianta USR PLUS indeamna la boicotarea turului doi al alegerilor prezidentiale. Este o campanie de dezinformare al carei beneficiar este candidatul PSD Viorica Dancila.

Ii cerem Vioricai Dancila sa prezinte scuze pentru aceste minciuni nerusinate si sa se delimiteze public de astfel de actiuni in mod urgent. Am suportat ani sir minciunile PSD si stim ca acesta este comportamentul obisnuit al acestui partid. Este evidenta campania pe care o duc, asa cum si iesirea primarului Bucurestiului, PSD-ista Gabriela Firea, prin care incerca sa induca opinia ca presedintele Iohannis ar fi venit cu o casca auditiva la conferinta de presa, face parte din seria acelorasi practici murdare", potrivit sursei citate.

Comunicatul se refera in primul rand la niste afise in culorile USR PLUS, care au aparut de curand online si care promoveaza boicotarea votului la turul doi al alegerilor prezidentiale.

"Pesedistii au inceput sa faca ce stiu ei cel mai bine: sa minta si sa dezinformeze.

(...) Au aparut poze care folosesc identitatea Aliantei si afirma lucruri pe care Alianta nu le gireaza. Cand vedeti astfel de poze, verificati cine le posteaza. Este foarte posibil sa fie un simpatizant PSD sau un cont foarte nou", a semnalat pe Facebook Radu Mihaiu, fost secretar de stat in Guvernul Ciolos.

Apoi, PLUS sustine ca va face toate demersurile pentru ca asemenea campanii sa nu se mai repete. In plus, formatiunea face apel la PNL sa se implice in aceasta actiune.

"Dincolo de constatarea in sine, vrem sa asiguram opinia publica asupra faptului ca vom face toate demersurile juridice, civile si penale, pentru ca astfel de campanii sa nu se mai repete.

Cerem sprijinul tuturor organizatiilor civice in acest demers si credem ca ar fi momentul ca si PNL sa se implice in aceasta actiune, macar pentru a sterge amintirea neplacuta a actiunii de dezinformare puse in practica impotriva noastra de catre cativa membri PNL Cluj in perioada campaniei de europarlamentare.

Credem ca orice persoana care se lasa atrasa in propagarea minciunilor unui partid politic participa la actiuni de influentare a procesului electoral, de furt de identitate (asa cum e cazul acum, cand se propaga materiale mincinoase folosindu-se insemnele Aliantei USR PLUS) si de promovare de informatii false.

Cerem membrilor si simpatizantilor nostri sa ignore aceste materiale mincinoase si reamintim opiniei publice ca presedintele PLUS, Dacian Ciolos, a afirmat din prima clipa a anuntarii rezultatelor oficiale ale primului tur al alegerilor prezidentiale ca sustinem fara ezitare candidatura domnului Klaus Iohannis in turul doi", se mai arata in comunicat.

Aceasta reactie vine dupa ce miercuri seara social-democratii, in frunte cu Gabriela Firea, au distribuit pe retelele de socializare mesaje si imagini prin care sustin ca Klaus Iohannis ar fi avut o casca in ureche in timpul conferintei de presa pe care a organizat-o in calitate de candidat la alegerile prezidentiale.

Iata detalii - Ofensiva PSD dupa conferinta lui Iohannis: "Avea casca in ureche". Dovada prezentata: "De pe FB adunate"

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#PLUS Ciolos scuze Dancila, #fake news casca Iohannis , #PLUS