PLUS reactioneaza dupa ce Sorin Campeanu si Daniel Constantin au intrat in PNL

Luni, 06 Ianuarie 2020, ora 18:12
9358 citiri
PLUS reactioneaza dupa ce Sorin Campeanu si Daniel Constantin au intrat in PNL
Foto: Arhiva Facebook/ Dragos Tudorache

PLUS, partidul condus de fostul premier Dacian Ciolos, transmite ca se declara dezamagit de hotararea PNL de a-i accepta in partid pe Sorin Campeanu si Daniel Constantin, "care au contribuit la toxicitatea guvernarii PSD incepand cu 2016".

"Din pacate, Partidul National Liberal este ametit de aburii sondajelor si repeta greselile politice facute in trecut. Sa nu uitam ca suntem astazi in situatia de a cauta solutii la schimbarea sistemului electoral la locale ca urmare a compromisurilor facute cu PSD in perioada USL sau ca avem o Curte Constitutionala dezechilibrata politic din aceleasi motive.

Cetatenii spera intr-o politica noua, coerenta si fara compromisuri. Milioane de oameni au iesit la urne in 2019 pentru ca resping traseismul si modul tranzactional prin care s-a facut politica pana acum", precizeaza formatiunea intr-un comunicat de presa remis luni Ziare.com.

"Intrarea lui Daniel Constantin si a lui Sorin Campneanu direct in structura de conducere a PNL este o veste proasta pentru cei care au crezut ca liberalii sunt alternativa la PSD. Cei doi sunt definitia traseismului. Au trecut de la Conservatorii lui Dan Voiculescu la ALDE si Pro Romania, iar acum au gasit o alta barca de salvare politica in PNL.

Daniel Constantin a facut parte din primul Guvern Dragnea-Grindeanu, cel care a initiat si adoptat Ordonanta 13. Nu poti fi o alternativa credibila la PSD cat timp la conducerea partidului aduci oameni care au actionat impotriva valorilor europene, impotriva Justitiei si statului de drept.

Cerem conducerii PNL sa explice care este ratiunea acestui gest, de ce accepta traseisti in conducerea partidului si cum poate spune ca lupta impotriva unui mod toxic de a face politica prin acest gen de tranzactionare a functiilor politice", a declarat Dragos Tudorache, presedintre executiv al PLUS, citat in comunicat.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anuntat, luni, ca s-a aprobat un protocol de integrare in PNL a celor care au fost alaturi de formatiune la motiunea de cenzura si la investirea Guvernului.

Intrebat, luni, la finalul reuniunii Biroului Executiv al Partidului National Liberal, daca s-a luat o decizie in ceea ce ii priveste pe Sorin Campeanu si Daniel Constantin, Orban a spus: "Sigur, am aprobat un protocol de inglobare, de integrare in PNL a tuturor celor care au fost alaturi de noi la investirea Guvernului, care au fost alaturi de noi la motiunea de cenzura si care au decis sa se alature PNL".

El a spus ca acestia vor fi cooptati in structurile de conducere la nivel national, judetean si local.

Iata detalii - Sorin Campeanu si Daniel Constantin au intrat in PNL. Orban anunta ca vor avea functii de conducere

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#PLUS Campeanu Constantin PNL , #PLUS