Anuntul lui Ciolos, dupa ce Iohannis a promulgat legea care majoreaza salariile bugetarilor (Video)

Marti, 24 Noiembrie 2015, ora 20:40
11799 citiri
Anuntul lui Ciolos, dupa ce Iohannis a promulgat legea care majoreaza salariile bugetarilor (Video)
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Dacian Ciolos a declarat marti ca nu este surprins de decizia presedintelui Klaus Iohannis privind promulgarea legii de majorare cu 10% a salariilor bugetarilor, subiect discutat cu seful statului luni, si ca masura poate fi aplicata cu mentinerea tintei de deficit de 3%, fara alte taieri.

"Nu ma surprinde deloc, am avut o discutie cu dansul (Klaus Iohannis) ieri si legat de acest subiect si i-am spus ca in calculele pe care le-am facut am inclus si aceasta crestere de 10 la suta si dupa calculele noastre putem ramane in tinta de deficit de 3 la suta cu aceasta crestere", a declarat Ciolos referitor la decizia sefului statului de a promulga legea care prevede majorarea salariilor pentru personalul din sistemul sanitar cu 25% si a tuturor bugetarilor cu 10%.

Ciolos vrea buget pana pe 10 decembrie - ce a discutat cu ministrii chemati in weekend (Video)

Intrebat daca aplicarea acestei masuri prespune taierea unor fonduri de la alte capitole ale bugetului de stat, premierul a spus ca nu va fi necesar sa taie, dar guvernul va face eforturi pentru cresterea absorbtiei findurilor europene.

"N-o sa taiem, in schimb o sa mergem pe partea de investitii unde am rezervat fonduri si pentru investitii, atat la ministerul Dezvoltarii cat si ministerul Transporturilor, dar o sa facem un efort din absorbtia fondurilor europene ca sa avem si investitii asa cum ne-am propus", a precizat Ciolos.

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat marti legea de aprobare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 35/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, care prevede majorarea acestor salarii cu 10%.

Legea a fost adoptata de Camera Deputatilor pe 11 noiembrie. Initial, OUG 35/2015 prevedea doar majorarea salariilor din sanatate cu 25%, insa un amendament PSD adus in comisiile de specialitate din Parlamant a prevazut ca vor creste si salariile tuturor bugetarilor cu 10%. Conditia pentru aplicarea acestei prevederi este ca acestia sa nu mai fi beneficiat in cursul anului 2015 de alte majorari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#Dacian Ciolos deficit, #Iohannis lege salarii bugetari, #salarii bugetari majorare , #premier