Ce spune Dacian Ciolos dupa ce a fost desemnat premier de Iohannis (Video)

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 17:20
7502 citiri
Ce spune Dacian Ciolos dupa ce a fost desemnat premier de Iohannis (Video)
Foto: Digi24

Dacian Ciolos, fostul comisar european desemnat premier, marti, de catre presedintele Klaus Iohannis, a subliniat in discursul tinut la Palatul Cotroceni ca Romania trece printr-o perioada "cheie", motiv pentru care isi propune sa conlucreze indeaproape cu Parlamentul si sa fie un liant intre clasa politica si societate.

"Multumesc pentru incredere (...) Voi face tot ce imi sta in putinta pentru a ma ridica la nivelul increderii care mi-a fost acordata.

Trecem printr-o perioada cheie pentru societatea romaneasca, in care societatea a ajuns la un grad de maturitate care necesita o prezenta publica a Guvernului, in asa fel incat sa asigure puntea de legatura intre diferitele institutii ale statului, intre politicieni si societate", a declarat Dacian Ciolos, adaugand ca este constient ca de la noul guvern se asteapta sa "aiba urechea aplecata la cei care au idei".

Iohannis: Dacian Ciolos, premierul desemnat

Cine este Dacian Ciolos, propus de Iohannis pentru functia de premier

Dacian Ciolos si-a exprimat speranta ca Executivul pe care il va conduce va avea "intelepciunea si maturitatea" necesara pentru a putea lucra cu Parlamentul, "cu cei care sunt in masura sa ia deciziile care sa ne permita sa progresam".

"Acest lucru ne va permite sa schimbam ce e de schimbat in societate", s-a aratat increzator premierul desemnat.

Totodata, acesta a tinut sa sublinieze ca este constient ca perioada de 1 an pe care o are la dispozitie pana la alegerile parlamentare este "lunga, dar in acelasi timp scurta", pentru ca guvernul de tehnocrati pe care il va conduce, daca va fi votat de Parlament, nu se va putea limita "doar la anumite actiuni si decizii strict administrative".

"Pe de alta parte, e o perioada prea scurta pentru a declansa si finaliza reformele pe care foarte multi din societate le asteapta. Am intentia sa deschid Guvernul spre societate, sa ascultam si sa pregatim decizii impreuna", a dat asigurari Dacian Ciolos, reamintind ca mai intai este nevoie ca Parlamentul sa ii dea mandatul prin vot.

Dacian Ciolos a anuntat ca in perioada urmatoare isi va concentra "atentia si energia" pentru a-si forma echipa de ministri cu care se va prezenta in Parlament pentru a cere votul.

"Imediat ce vom avea sustinere, o sa discutam in detaliu proiectele", a mai spus premierul desemnat.

Iohannis anunta azi premierul: Cine il sustine pe presedinte si cine i se va opune dupa consultari

Dupa doua randuri de consultari cu partidele parlamentare si dupa discutii in premiera cu reprezentanti ai societatii civile, presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti seara, ca a decis ca, in conditiile actuale, atat economice, cat si politice sau sociale, solutia alegerilor anticipate nu este una buna, optand pentru formarea unui guvern de tehnocrati.

Consultari la Cotroceni: Premierul lui Iohannis sau cel al PSD? Cum a rezolvat Oprea "dilema tradarii"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ciolos premier Iohannis , #premier