Ciolos a primit-o pe Corina Cretu la Guvern: Ce au discutat premierul si comisarul european

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 13:05
3243 citiri
Ciolos a primit-o pe Corina Cretu la Guvern: Ce au discutat premierul si comisarul european
Foto: Digi 24 TV

Premierul Dacian Ciolos a discutat, vineri, la Palatul Victoria, cu comisarul european pentru Politica Regionala, Corina Cretu, subiectele abordate fiind legate de cresterea absorbtiei fondurilor europene, profesionalizarea administratiei si dezvoltarea infrastructurii.

In cadrul declaratiilor comune tinute la finalul intalnirii, premierul Ciolos a subliniat faptul ca absorbtia fondurilor europene se afla pe lista privind urgentele noului Executiv.

El a precizat ca intentioneaza sa aiba o discutie pe aceasta tema cu toate ministerele implicate, iar intalnirea de astazi cu Corina Cretu a avut scopul de a-si face o idee mai exacta cu privire la stadiul programului 2007-2013.

Fonduri de 400 de milioane de euro vor putea fi rambursate Romaniei prin POSCCE

"Programul operational regional a fost blocat in urma unui audit al CE, dar am inteles ca lucrurile se pot debloca rapid. Mai avem cateva saptamani in care putem face plati sa reducem din pierderi, sa crestem gradul de absorbtie", a declarat seful Executivului.

De asemenea, acesta a enumerat lista obiectivelor prevazute pentru a fi atinse pentru programul 2014-2020, mentionand, printre altele, finalizarea sistemului informatic, care este inca nefunctional.

"Sunt putine proiecte pregatite si in faza de a fi implementate. Am intentia sa folosesc resursele umane, furnizate de BEI, BERD si BM, care ne pot furniza experti pentru a ajuta beneficiarii sa isi finalizeze proiectele (...)

Multumesc doamnei comisar pentru sprijinul rapid pe care ni-l poate furniza CE in ideea de a transparentiza si eficientiza activitatea administratiei. Unul dintre obiectivele mandatului meu, de un an, este sa incepem procesul de intarire a profesionalizarii administratiei", a subliniat Dacian Ciolos.

Fonduri europene, cu Octavian Serban: Cum iei finantare nerambursabila pentru agricultura

Acesta a mai afirmat ca oamenii care isi doresc sa faca performanta in administratie "sunt bineveniti".

"In cateva saptamani putem avea o expertiza finantata de CE si sa aducem experti din state care au experienta in recrutare si evaluare, ca pe toate posturile care sunt vacante sa facem angajari pe criterii clare, transparente (...) Eficienta administratiei mi se pare un element esential ca sa ne putem atinge toate celelalte obiective legate de absorbtia fondurilor", a subliniat premierul Ciolos.

De asemenea, acesta a mai afirmat ca s-au discutat "lucruri concrete despre proiecte de infrastructura", inclusiv despre cele care "sunt realizate si pot fi decontate din fonduri europene", cum ar fi "proiecte de spitale prevazute a fi finantate din fonduri europene, dar blocate pentru ca nu s-au indeplinit anumite conditionalitati".

Dacian Ciolos a subliniat faptul ca a lucrat cu Corina Cretu la Bruxelles. "Vrem sa continuam colaborarea, de pe alte pozitii si alte planuri, folosind relatiile si increderea reciproca pe care o avem, in asa fel incat in acest an lucrurile sa evolueze foarte bine", a subliniat premierul.

Vineri dimineata, Dacian Ciolos l-a primit la Palatul Victoria si pe ambasadorul SUA, Hans Klemm.

Ambasadorul SUA, la Guvern: Prima intalnire oficiala cu Dacian Ciolos

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ciolos Corina Cretu discutii fonduri, #Ciolos fonduri europene, #Ciolos administratie , #premier