Ciolos: Daca vor fi alegeri anticipate ne asumam sa fim parte a acestei solutii. PSD-ALDE a esuat!

Luni, 15 Ianuarie 2018, ora 23:46
6189 citiri
Ciolos: Daca vor fi alegeri anticipate ne asumam sa fim parte a acestei solutii. PSD-ALDE a esuat!
Foto: Arhiva Facebook/Dacian Ciolos

Liderul Platformei Romania 100, Dacian Ciolos, a precizat luni, referitor la demisia premierului Mihai Tudose, ca daca vor fi alegeri anticipate, organizatia isi va asuma sa fie parte a acestei solutii, adaugand ca majoritatea PSD-ALDE a esuat.

"Din punctul meu de vedere, coalitia PSD-ALDE a esuat. Romania nu isi poate permite inca un guvern creat din criza morala in care colcaie coalitia PSD-ALDE. Este nevoie de o alternativa. O alternativa care trebuie construita cu toti cei care au aratat ingrijorare pentru felul in care e condusa tara de un an incoace si care acum sunt asteptati sa gandeasca solutii. Daca vor fi alegeri anticipate ne asumam sa fim parte a acestei solutii", a scris Dacian Ciolos, pe pagina sa de Facebook.

PSD si-a dat jos al doilea premier intr-un an. Tudose si-a dat demisia, Dragnea paseaza mingea la Cotroceni - Vezi filmul unei noi zile ce va ramane, deloc pozitiv, in istoria politicii romanesti

Fostul premier a adaugat ca PSD-ALDE nu sunt in stare sa isi asume responsabil guvernarea si ca vor duce tara de rapa.

"Un an si unsprezece zile de guvernare PSD-ALDE: doi premieri au fost maziliti in batalii de partid, doua guverne au fost decapitate de ambitii politice meschine. Nu cred ca exista precedent in Romania ca un partid cu o majoritate confortabila in Parlament sa-si decapiteze doua guverne intr-un an. Pe langa populism si incompetenta, guvernarea PSD-ALDE adauga un ingredient periculos pentru tara: instabilitate politica", a scris fostul premier.

Social-democratii isi schimba al doilea premier intr-un an. Decizia a fost luata in sedinta Comitetului Executiv (CEx) convocat pentru a fi transat conflictul izbucnit la varful partidului, dupa ce premierul Mihai Tudose a acuzat-o pe Carmen Dan, ministrul de Interne, ca l-a mintit.

La inceputul zilei batalia parea stransa, liderii PSD impartindu-se relativ egal in cele doua tabere. Dupa 5 ore de discutii, din care nu a rasuflat mare lucru catre presa, avand in vedere ca social-democratii au avut interzis sa intre cu telefoanele in sala, se pare insa ca Dragnea i-a convins si de aceasta data pe colegii sai sa-si dea jos propriul guvern, a doua oara intr-un an!

Social-democratii au votat sa ii retraga sprijinul lui Tudose, iar aceasta si-a semnat demisia, impreuna cu vicepremierul Marcel Ciolacu, imediat dupa CEx. Demisia va fi trimisa lui Klaus Iohannis, insa exista voci care sustin ca presedintele ar putea sa nu o accepte. De altfel acesta a ras cand ministrul Culturii i-a spus luni ca ar fi ironic sa i se termine mandatul chiar de Ziua Culturii. "Mai vedem", i-a replicat seful statului.

Cat despre social-democrati, se pare ca una dintre principalele reprosuri care i s-au adus lui Tudose in cadrul CEx a fost ca nu si-a asumat Legile Justitiei, le-a trimis in Parlament, unde procedura este mult mai greoaie, si, iata, inca sunt blocate la CCR si Cotroceni, pe cand o ordonanta de urgenta si-ar fi facut efectele instant.

Tudose a anuntat ca nu va asigura interimatul. Se pare ca acest rol il va indeplini vicepremierul Paul Stanescu, un apropiat al lui Liviu Dragnea. Deciziile in ce priveste a treia tentativa de premier vor fi luate marti intr-un nou CEx. Dragnea a anuntat insa ca nu va face el nicio propuere, pentru ca e evident ca "are o mana foarte proasta". In schimb, a spus ca nu vede niciun motiv sa-si dea demisia din fruntea partidului si nici ca Iohannis sa nu numeasca inca un premier social-democrat avand in vedere ca PSD-ALDE inca detin majoritatea.

Daca initial erau doar pe "bursa zvonurilor" voci care spuneau ca scenariul dorit de Dragnea e sa forteze suspendarea lui Iohannis pentru ca presedintele interimar, in persoana lui Calin Popescu Tariceanu, sa promulge Legile Justitiei, Lia Olguta Vasilescu a venit si a spus-o cu subiect si predicat: "In cazul in care domnul presedinte nu va desemna un premier din partea majoritatii, vom recurge la masura suspendarii din functie". Ramane de vazut cum va juca seful statului.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Ciolos premier alegeri anticipate Iohannis, #Ciolos reactie demisie Tudose PSD , #premier