Ciolos, despre cresterea salariilor si de ce nu putem face plati online, desi suntem in top la viteza Internetului

Duminica, 27 Martie 2016, ora 13:10
5708 citiri
Ciolos, despre cresterea salariilor si de ce nu putem face plati online, desi suntem in top la viteza Internetului
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos s-a referit, duminica, la posibilitatea cresterii salariilor medicilor, in contextul in care acestia sunt in greva, dar si la motivul pentru care nu putem sa ne facem toate platile online, in ciuda faptului ca suntem in topul tarilor cu o viteza foarte buna a Internetului.

Ce spune Ciolos despre amenintarile cu greva ale medicilor

Intr-un interviu acordat Pro TV, Dacian Ciolos s-a ferit sa dea un raspuns punctual, intrebat fiind daca se vor mari salariile medicilor. "Daca va exista o marja, nu o sa ma impotrivesc. E devreme sa dau un raspuns, limitele acestui buget le stim", a declarat premierul, admitand insa ca e nevoie de o marire a salariilor medicilor.

"Daca va exista surplus la rectificare nu ma voi impotrivi", a mai spus premierul.

Vorbind despre cresterea salariilor bugetarilor in general, Dacian Ciolos a spus: "Nu are niciun rost sa venim cu promisiuni", specificand ca exista ministere unde veniturile nu pot fi crescute. "Saptamana viitoare ar putea intra in dezbatere publica un proiect de lege a salarizarii unitare, sa aducem salariile mai mici in sus", a mai spus el.

Dacian Ciolos s-a referit si la birocratia din Romania, explicand de ce inca nu putem face toate platile online, chiar daca Romania e fruntasa la viteza Internetului: "In ultimii ani s-a investit masiv in informatizarea administratiei, insa, din pacate, pe bucati. Acestea nu se pot lega intre ele.

Trebuie sa gasim solutiile informatice, tehnice (...). Se lucreaza la asta, la interconectarea cat mai multor platforme, la modernizarea lor". In plus, atrage atentia premierul, "trebuie sa avem si oamenii care sa le foloseasca".

Indemnizatiile pentru cresterea copiilor

Intrebat legat de indemnizatia acordata pentru cresterea copilului, Dacian Ciolos a replicat ca nu doar aceasta e importanta, punctand ca "avem nevoie in primul rand de incredere in economie", astfel incat cuplurile sa decida sa procreeze. In plus, a mai spus el, e nevoie de un "sistem de educatie reformat, nu doar de alocatiile bugetare".

"Problema pe care ne-o punem e cum sa ne crestem copiii pe care ii avem deja" - a punctat el.

In plus, potrivit premierului, la acest capitol e crucial "sa incetam sa mai gandim pe termen scurt, secvential".

Veste excelenta pentru mame de 8 Martie: Indemnizatia pentru cresterea copilului se va da fara plafon si timp de 2 ani (Video)

Intrebat punctual daca sustine eliminarea plafonului, Ciolos a raspuns ca "pentru anul acesta, banii sunt deja angajati. Cand Parlamentul vine cu modificari, e important sa se precizeze de unde vine cu bani. Trebuie sa avem niste discutii foarte serioase; avem nevoi foarte multe, trebuie sa le prioritizam. Vor fi bani daca ne va spune Parlamentul de unde taiem".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ciolos marire salarii medici, #Ciolos marire salarii, #Ciolos plati online birocratie, #Ciolos indemnizatii crestere copii, #Ciolos plafon mame , #premier