Ciolos, despre posibile remanieri: Nu vreau sa discutam zilnic despre asta. Nu e important

Joi, 14 Aprilie 2016, ora 14:56
1498 citiri
Ciolos, despre posibile remanieri: Nu vreau sa discutam zilnic despre asta. Nu e important
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos a evitat sa spuna daca va exista o remaniere sau o demisie a ministrului Muncii dupa ce Guvernul a retras OUG privind salarizarea, declarand ca "nu vrea sa discute de remanieri in fiecare zi, ca si cum alta treaba nu exista la Guvern".

"Nu vreau sa discutam de remanieri in fiecare zi, ca si cum lasam impresia ca alta treaba nu exista la Guvern decat sa discutam despre remaniere. Ministrii au niste obiective foarte clare pe care si le-au asumat, eu fac evaluari cu ei periodic, pentru ca vreau sa vad, acolo unde exista blocaje, de ce exista blocaje, sa gasim solutii.

Cu siguranta ca, dupa Paste, intram intr-o noua faza in care si eu sunt constient ca trebuie sa livram din ce in ce mai mult rezultatele a ceea ce am pregatit pana acum in prima parte a mandatului si obiectivul meu se va concentra pe asta. Remanierea nu e un obiectiv in sine pentru mine si nu asta este cel mai important", a declarat premierul Dacian Ciolos, la Ploiesti.

Controverse la Guvern: Vicepremierul Vasile Dancu spune ce nu s-a discutat despre remanieri

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, miercuri, ca discutiile pe legea salarizarii vor continua in zilele urmatoare, "cu sau fara doamna Costea, precizand ca premierul i-a cerut ministrului Muncii lamuriri in legatura cu amenintarile privind demisia, fara a primi un raspuns clar".

Joaca de-a demisia in Guvern: Ministrul Muncii ameninta ca pleaca pentru ca oricum o da afara Ciolos

Intrebat miercuri de jurnalisti daca afirmatia facuta, marti, de ministrul Muncii a fost un avertisment sau Ana Costea chiar si-a depus demisia la cabinetul premierului, Dan Suciu a intarziat sa raspunda, negand ca ar avea informatii despre existenta unui act formal.

"Nu, nu stiu de un act formal ca atare, nu am cunostinta de un act formal care sa presupuna un raspuns transant, de aceea am stat pe ganduri. Sa depasim momentul, pentru ca nu am elemente suplimentare de comunicat pe subiectul acesta, dar garantez ca in zilele imediat urmatoare vor urma mai multe clarificari", a spus purtatorul de cuvant al Guvernului.

El a adaugat ca discutiile legate de legea salarizarii vor continua in zilele urmatoare, pe alte baze. "Cu sau fara doamna Costea?", au intrebat jurnalistii. "Cu sau fara doamna Costea", a raspuns Dan Suciu.

Totodata, Dan Suciu a explicat ca premierul a anuntat-o pe Ana Costea inca de luni ca ordonanta de urgenta privind cresterile salariale nu va intra miercuri in discutia Guvernului. De aceea, premierul a intrebat-o de ce a amenintat ca demisioneaza daca actul normativ va intra in Guvern, dar Dacian Ciolos nu a primit vreun raspuns lamuritor de la Ana Costea.

Purtatorul de cuvant al Guvernului a mai fost intrebat daca exista posibilitatea ca noul proiect de ordonanta de urgenta sa fie elaborat de un alt ministru al Muncii, iar Dan Suciu a raspuns ca "orice e posibil".

Guvernul a retras OUG privind salarizarea bugetarilor, a anuntat miercuri purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, care a precizat ca scopul Guvernului este sa vina cu un proiect acceptat de partenerii sociali, in limitarile fiscal-bugetare pentru 2016-2017.

Negocierile de marti dintre sindicalisti si ministrul Muncii, Ana Costea, au esuat, oficialul guvernamental promitandu-le liderilor sindicali ca va retrage OUG.

Ministrul a amenintat cu demisia in cazul in care nu se va tine cont de punctul ei de vedere.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Dacian Ciolos remaniere ministrul Muncii, #Ciolos demisie Costea, #Ciolos demisie Ana Costea, #Ciolos remaniere ministri , #premier