Ciolos zice ca USR are un program de guvernare bun

Miercuri, 09 Noiembrie 2016, ora 20:28
3356 citiri
Ciolos zice ca USR are un program de guvernare bun
Foto: Facebook/Uniunea Salvati Romania

Premierul Dacian Ciolos a apreciat, miercuri, programul de guvernare al USR.

Dacian Ciolos a aratat ca USR este un partid care prezinta un program de guvernare pe care el il vede foarte credibil pentru perioada urmatoare, pentru ca este un partid cu oameni tineri, oameni noi care vin cu un spirit nou, constructiv.

"Cred ca Romania are nevoie - tocmai pentru a recredibiliza politica, partidele politice, clasa politica - de acest nou mod de a abordare", a mai spus Dacian Ciolos, in timpul dezbaterii "Programul USR in dialog cu Platforma Romania 100".

"Imi doresc sa pot sa valorific si sa promovez idei, principii care sa poata fi dezbatute in aceasta campanie. Platforma Romania 100 nu se doreste a fi un proiect de program de guvernare, aceasta este resposabilitatea partidelor politice care prezinta candidati, insa mi-am dorit sa structurez experienta capatata in acesta scurta, dar intensa perioada si care sper sa fie valorificata de partidele care doresc sa faca acest lucru - inteleg ca USR doreste acest lucru - in masura in care aceste partide vor asigura guvernarea in perioada urmatoare", a punctat premierul.

Ciolos: Democratia noastra, inca tanara, are nevoie de principii si valori de bun simt, de onestitate, de profesionalism

In timpul dezbaterii, Ciolos a scos in evidenta de ce are nevoie democratia din tara noastra, din punctul sau de vedere.

"Cred ca democratia noastra, inca tanara, are nevoie pentru a fi credibilizata, de partide politice care sa fie inradacinate in aceste principii si valori de bun simt, de onestitate, de profesionalism pentru a putea dovedi oamenilor ca se poate face si politica onesta, in interesul oamenilor in Romania si ca democratia este un sistem in care nu doar trebuie sa credem, dar care sa ne permita sa ne dezvoltam", a spus Ciolos.

El a spus ca platforma Romania 100 s-a nascut din dorinta de a sintetiza in cateva principii, care din punctul sau de vedere trebuie sa stea la baza oricaror guvernari.

"Eu am spus de la inceputul mandatului ca un an este prea scurt pentru a veni cu reforme profunde si a duce la capat, mai ales, reforme profunde, dar un an e si prea lung pentru a ne ocupa doar de guvernarea curenta si atunci a trebuit sa combinam cele doua lucruri. Dorinta mea, dincolo de orice proiect personal sau nu, ar fi ca aceasta experienta acumulata cu oameni minunati care fiecare a facut maximum din ce a putut in aceasta perioada in Guvern, aceasta experienta acumulata in acest an sa poata sa fie utilizata, sa poata sa fie valorificata in proiecte de guvernare pentru perioada urmatoare", a aratat premierul.

Ciolos: Cea mai mare parte a legilor privind salarizarea are un impact bugetar care trebuie in mod clar asumat

In context, premierul Dacian Ciolos a vorbit si despre legile aprobate de Parlament, privind salarizarea in diferite domenii.

Seful Guvernului a spus ca cea mai mare parte dintre acestea are un impact bugetar care trebuie in mod clar asumat, nu doar prin declaratii la televizor, adaugand ca "avem niste legi care trebuie respectate de toata lumea pentru a avea predictibilitate din acest punct de vedere".

"Eu vreau sa dovedesc ca Guvernul acesta este un guvern responsabil pana la capat si pe politica salariala ne-am spus punctul de vedere, am luat masurile pe care le-am considerat fezabile. Evident, Parlamentul este in masura sa ia decizii si e cel mai in masura sa ia decizii si pe acest domeniu, insa avem Constitutia, avem niste legi care trebuie respectate de toata lumea pentru a avea predictibilitate din acest punct de vedere", a spus Ciolos.

El a mentionat ca acesta este motivul pentru care Guvernul a facut demersurile la Curtea Constitutionala, anume sa fie siguri ca legile respective respecta aceste principii si ca cineva si le asuma.

"Cea mai mare parte din aceste legi au un impact bugetar si el trebuie in mod clar asumat, nu doar prin declaratii la televizor, ci trebuie asumate. Avem niste proceduri foarte clare privind asumarea bugetara. In masura in care ea nu a fost prezenta, am cerut Curtii Constitutionale sa isi spuna punctul de vedere, din perspectiva Constitutiei", a mai declarat Ciolos.

Amintim ca Dacian Ciolos a anuntat, marti, ca Guvernul contesta la Curtea Constitutionala legea prin care se fac majorari de salarii in sanatate si educatie. Ciolos a acuzat ca modificarile aduse OUG 20 in Parlament s-au facut intr-o abordare populista, electorala a politicii salariale, fara o analiza si fara o dezbatere solida, care risca din nou sa puna orice guvern va veni in imposibilitatea de a adopta o lege a salarizarii unitare, care sa rezolve problema inechitatilor din sistemul public.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ciolos program guvernare USR, #Ciolos legea salarizarii , #premier
Comentarii
Poza dumitropol
dumitropol
rank 2