Ciolos ii raspunde lui Basescu: Eu nu privesc in trecut, ci in viitor

Autor: Ana Ilie
Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 23:15
6055 citiri
Ciolos ii raspunde lui Basescu: Eu nu privesc in trecut, ci in viitor
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos a declarat ca va pune in aplicare masurile propuse de Guvernul Ponta si aprobate de Parlament, pentru ca nu poate sa incalce legea.

Ciolos a raspuns astfel, la Realitatea TV, unei acuzatii venind din partea fostului presedinte Traian Basescu, care a declarat ca noul executiv continua masuri propuse de guvernul Ponta.

"Eu nu privesc in trecut, ci in viitor. Daca domnul Basescu se refera la masuri adoptate de Parlament, desi propuse de guvernul Ponta, in masura in care bugetul si deficitul imi vor permite, vom aplica in primul rand masurile din Codul Fiscal decise, toate, cu exceptia unor scaderi de TVA. Masurile au fost discutate cu mediul de afaceri si am decis sa le aplicam. Decat sa incepem un razboi cu Parlamentul fata de aplicarea unor masuri trecute in lege, ar insemna sa incalcam legea, riscam sa intarziem votarea bugetului", a explicat premierul.

"Stiu ca va fi dificil de tinut in frau acest buget, inclusiv maririle salariale, dar am decis sa stimulam investitiile publice", a continuat Ciolos.

"Logica e sa crestem investitiile publice si absorbtia fondurilor, mai ales la Transporturi, Sanatate si Educatie, (...) sa incercam sa crestem calitatea investitiilor publice din bugetul national si fonduri europene, pe de alta parte sparam ca aplicarea acestor masuri decise in codul fiscal sa incurajeze si mediul de afaceri sa investeasca", a mai spus Ciolos.

"Calculele sunt foarte stranse dar ne asumam aceste calcule", a incheiat acesta subiectul.

Basescu e convins ca ar fi mai bun ca Ciolos, exceptional chiar. In ce conditii ar taia iar salariile

Fostul presedinte Traian Basescu l-a acuzat pe Ciolos ca isi asuma deciziile Guvernului Ponta.

"Guvernul Ciolos a abandonat obiectivul pentru 2016" si "a si anuntat ca deficitul va fi 2,95%". "Ce a anuntat Ciolos este continuarea politicii Guvernului Ponta. Intra in vigoare noul Cod Fiscal, se maresc salariile bugetarilor, deci este o continuare totala a politicii bugetare a Guvernului Ponta. Atunci care mai este logica guvernului de tehnocrati? (...) In acest moment, guvernul de tehnocrati isi asuma ceea ce Guvernul lui Ponta a decis", a afirmat Basescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ciolos raspuns Basescu Guvern Ponta, #Ciolos Basescu masuri Guvern Ponta , #premier