Ciolos incearca sa-i convinga pe canadieni sa ne ridice vizele (Galerie video)

Joi, 16 Iunie 2016, ora 07:07
4457 citiri
Ciolos incearca sa-i convinga pe canadieni sa ne ridice vizele (Galerie video)
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos se afla intr-o vizita oficiala in Canada, ocazie cu care incearca sa convinga autoritatile de la Ottawa sa ridice vizele pentru noi si bulgari.

Ciolos a discutat despre acest subiect, miercuri, cu omologul sau canadian, Justin Trudeau, informeaza un comunicat al Guvernului.

Premierul roman i-a inmanat celui canadian o scrisoare comuna semnata si de Boyko Borissov, prim-ministrul Bulgariei, care "reafirma dorinta de a intari parteneriatul si prietenia cu Canada, trece in revista marile teme de pe agenda comuna din perioada urmatoare de pe urma carora cetatenii si companiile celor trei tari vor putea beneficia si supun atentiei premierului Justin Trudeau nevoia de reciprocitate in problema vizelor pentru romani si bulgari, asa cum s-a specificat in Declaratia ultimului summit Uniunea Europeana-Canada, in 2014".

In cadrul intalnirii dintre cei doi premieri, s-au facut referiri si la "bunele relatii bilaterale romano-canadiene la care contribuie si o comunitate de aproximativ 200.000 de canadieni de origine romana excelent integrati in cultura tarii de adoptie si care contribuie major la dezvoltarea societatii canadiene".

"Am venit in Canada pe fondul unei relatii privilegiate pe care o avem intre Romania si Canada si a sustinerii pe care Romania o acorda relatiei dintre Uniunea Europeana si Canada. Ca doua tari prietene, am convenit ca trebuie sa aratam o dorinta clara de solutionare a chestiunii liberalizarii vizelor pentru cetatenii romani.

Avem ingredientele tehnice la care vom adauga, incepand de azi, o abordare politica comuna pentru o decizie in perioada imediat urmatoare", a spus Ciolos.

Potrivit comunicatului de la Guvern, premierul Justin Trudeau a multumit Romaniei pentru sprijinul consular acordat Canadei in Siria.

De asemenea, cei doi premieri au discutat aspecte legate de pregatirea Summit-ului NATO de la Varsovia.

In cadrul vizitei oficiale in Canada, premierul Dacian Ciolos s-a mai intalnit cu presedintii Senatului, George J. Furey, si al Camerei Comunelor, Geoff Regan, precum si cu guvernatorul general al Canadei.

De asemenea, Dragos Tudorache, seful Cancelariei premierului, a avut o intalnire cu John McCallum, ministrul Imigratiei din Canada, "pentru a stabili etapele de lucru pe dosarul Vizelor si pentru clarificarea unor aspecte tehnice cu privire la regimul vizelor pornind de la rezultatele preliminare ale concluziilor comisiei tehnice canadiene care a vizitat Romania saptamana trecuta".

Potrivit informatiilor furnizate de Executiv, dintre statele membre UE, Romania si Bulgaria sunt singurele fata de care Canada mentine regimul de vize.

Romania a renuntat din 2002 la obligativitatea vizelor de scurta sedere pentru cetatenii canadieni, conformandu-se reglementarilor in materie ale UE.

Un nou summit UE-Canada este avut in vedere pentru sfarsitul lunii octombrie 2016.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Ciolos vize romani Canada , #premier