Ciolos le-a explicat ambasadorilor statelor UE ca Romania vrea in continuare in spatiul Schengen

Marti, 02 Februarie 2016, ora 17:21
2860 citiri
Ciolos le-a explicat ambasadorilor statelor UE ca Romania vrea in continuare in spatiul Schengen
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Dacian Ciolos a declarat, marti, dupa intalnirea pe care a avut-o cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene, ca le-a explicat acestora prioritatile Guvernului, pozitia Bucurestiului in privinta migratiei si motivele pentru care "Romania in continuare este un candidat important pentru spatiul Schengen".

"Am avut intalnirea uzuala pe care ambasada statului membru care asigura presedintia Consiliului Uniunii Europene o organizeaza, o foarte utila intrevedere si schimb de opinii cu ambasadorii statelor membre. Am discutat, in primul rand, despre prioritatile Guvernului. Le-am explicat cele trei mari prioritati, din domeniul economic, reforma administratiei si pregatirea Romaniei pentru a asigura presedintia Uniunii Europene in 2019", a precizat Ciolos.

El a subliniat ca au fost abordate subiectele care sunt pe agenda europeana, cum ar fi migratia si MCV.

"Am explicat inca o data pozitia noastra, am discutat despre Mecanismul de Cooperare si Verificare in justitie si am explicat de ce Romania considera ca trebuie sa ne gandim la un mecanism de internalizare, practic, a acestui mecanism de control al Comisiei in procedurile uzuale ale comisiei in acest domeniu, explicand si de ce consideram ca Romania in continuare este un candidat important pentru spatiul Schengen", a adaugat Dacian Ciolos.

Iohannis: Spatiul Schengen este pus sub semnul indoielii, dar Romania tot vrea sa adere

Basescu, dupa raportul MCV: Daca n-ar fi fost nefericitii de Ponta si Antonescu, am fi fost in Schengen

El a mai aratat ca a fost discutata si situatia din Republica Moldova.

"Cred ca, in momentul de fata, dat fiind comportamentul Romaniei in ultima perioada, Romania este recunoscuta acum si de partenerii europeni si euroatlantici in privinta coordonarii, a cooperarii cu Republica Moldova. Am explicat mecanismele de sprijin acolo si am sintetizat discutia pe care am avut-o cu prim-ministrul moldovean", a spus premierul.

Intrebat in privinta migratiei, daca Romania a primit deja cereri pentru a primi migranti, Dacian Ciolos a raspuns: "Nu. Romania, conform angajamentului si deciziei luate la nivel european, are deja anumite obligatii, insa in continuare centrele de distributie a migrantilor inregistrati pana acum, pentru ca aici este vorba de potentiali migranti inregistrati, controlati, verificati si inregistrati in punctele de control din Grecia si din Italia, insa, in continuare acolo aceste puncte de control si distributie nu functioneaza suficient bine ca sa vedem pe ce ne putem baza".

Prim-ministrul roman a avut o intalnire cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene, organizata de Ambasada Olandei la Bucuresti, pe tema presedintiei olandeze a Consiliului Uniunii Europene.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Ciolos intalnire ambasadori UE, #Ciolos Romania Schengen , #premier