Ciolos merge iar in Parlament: Va explica schimbarea prefectilor

Luni, 14 Martie 2016, ora 07:23
2272 citiri
Ciolos merge iar in Parlament: Va explica schimbarea prefectilor
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos va participa luni, in plenul Parlamentului, la "Ora prim-ministrului", tema dezbaterilor fiind "Criteriile in desemnarea noilor prefecti", potrivit site-ului Camerei Inferioare.

Grupul parlamentar ALDE a solicitat pe 22 februarie conducerii Camerei Deputatilor chemarea in Parlament a premierului Ciolos pentru da explicatii cu privire la criteriile care au stat la baza numirii noilor prefecti.

"Executivul lui Dacian Ciolos a pus Romania in fata unei posibile noi crize politice, prin schimbarea unui important numar de prefecti din tara si prin inlocuirea acestora cu diversi membri sau apropiati ai PNL. (...) Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE) isi exprima ingrijorarea fata de aceasta actiune cu un vizibil substrat politicianist, actiune prin care se urmareste obtinerea de beneficii electorale pentru cei din PDL-PNL", informa ALDE printr-un comunicat.

Premierul Dacian Ciolos a declarat, recent, in plenul Camerei Deputatilor, ca le-a pus in vedere secretarilor de stat ramasi din Cabinetul anterior sa nu faca politica de partid, iar prefectilor si subprefectilor care au intentia sa participe in alegeri le-a cerut sa renunte la functie.

Pe 8 martie, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a anuntat ca probabil pana la sfarsitul lunii vor fi schimbati un "numar semnificativ" de prefecti.

Ciolos, chemat iar in Parlament: Ce explicatii trebuie sa dea de data asta

"A fost o trecere in revista a activitatii lor (a prefectilor - n.red.) si o analiza a comportamentului, atat in ceea ce priveste capacitatea de a reactiona, cat si dorinta de a nu se implica politic in campania electorala. Sigur ca aceasta evaluare s-a facut, vor urma in cel mai scurt timp, probabil pana la finalul lunii, schimbari care vor viza un numar semnificativ de prefecti", a spus Suciu, dupa sedinta Executivului.

El a explicat ca Guvernul nu va putea sa faca, in timpul scurt pe care il are la dispozitie, o procedura de angajare prin concurs.

Ciolos face curatenie in administratie: Judetele care au alti prefecti

"Deci va fi o numire a prefectilor noi pe baza unei selectii intre inaltii reprezentanti ai Guvernului sau persoanele care s-au remarcat printr-o activitate de gestiune a administratiei publice si care nu sunt implicati politic in perioada care va urma. Asadar, in cel mai scurt timp, vom avea un numar semnificativ de prefecti schimbati", a mai spus Suciu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Ciolos Parlament prefecti, #Ciolos ora premierului , #premier
Comentarii