Ciolos: Nu am facut sluj in fata nimanui. Sangele trebuie lasat sa urce spre creier, nu sa coboare in instalatie

Duminica, 13 Martie 2016, ora 23:11
14997 citiri
Ciolos: Nu am facut sluj in fata nimanui. Sangele trebuie lasat sa urce spre creier, nu sa coboare in instalatie
Foto: Arhiva Facebook/Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos a raspuns, duminica seara, mai multor comentarii pe Facebook, el precizand ca atitudinea sa in raport cu liderii europeni este una demna, folosindu-si toata legitimitatea de premier al unei tari demne, dar si experienta europeana la Bruxelles si dand asigurari ca nu a facut niciodata in viata sluj in fata nimanui.

Ciolos a raspuns mai multor comentarii de pe pagina sa de Facebook, inclusiv unei persoane care il intreba daca este in concediu de odihna de la UE si ii reprosa ca nu are "sange in instalatie" ca Viktor Orban, precum si ca face sluj in fata europenilor. Acesta mai vorbea si despre vanzarea Portului Constanta, informeaza News.ro.

Ciolos, dialog cu romanii pe Facebook: Cei care cred ca lovesc in mine cu speculatii iresponsabile lovesc in Romania

"Nu sunt deloc in concediu. Mandatul meu la Bruxelles (pentru a reprezenta Romania, si nu ca salariat) s-a terminat din 2014. Din pozitia de consilier special al presedintelui Comisiei Europene mi-am dat demisia, da. Nu vindem niciun port! E o minciuna. Si fiti convins ca atitudinea mea in raport cu liderii europeni este una demna, folosindu-mi toata legitimitatea de premier al unei tari demne, dar si experienta europeana la Bruxelles.

Nu am facut niciodata in viata sluj in fata nimanui. Dar obiectivele unei tari se ating si prin diplomatie nu doar prin declaratii populiste si sforaitoare care dau bine la electorat. Daca asta numiti 'sange in instalatie' atunci, intr-adevar, eu cred ca sangele trebuie lasat sa urce spre creier si nu sa coboare in... instalatie", i-a raspuns Dacian Ciolos.

Premierul a raspuns si altor comentarii care faceau referire la vanzarea Portului Constanta olandezilor.

El a aratat ca "problema portului Constanta este ca are un potential enorm de care unii si-au cam batut joc pana acum".

"De noi insine trebuie sa ne temem, si nu de olandezi sau de altii", a adaugat Ciolos.

Ciolos, acuzat ca a reinfiintat Directia VI a Securitatii: In ce conditii e SRI "organ de urmarire penala"

In ceea ce contributia financiara a Romaniei la UE, premierul a explicat ca aceasta este mult mai mica decat beneficiile.

"Si oare cine e de vina ca unii dintre ai nostri fura din fondurile UE sau chiar din bugetul national? Strainii? Nu cred ca ar mai trebui sa asteptam explozia mamaligii, pentru ca orice explozie e un soc si nu o constructie", a continuat el, referindu-se la afirmatia aceleiasi persoane ca "oamenii rezista cat rezista, dar la un moment dat explodeaza si mamaliga romaneasca".

Dacian Ciolos a subliniat din nou ca el nu sta cu capul plecat.

"Eu unul nu stau cu capul plecat nici in UE si nici in alta parte. Cu capul plecat nu imi duceam la bun sfarsit mandatul de comisar european pentru agricultura, reformand politica agricola comuna", a scris Ciolos.

"Haideti sa lasam orice complex deoparte si sa ne facem curatenie noi insine la noi acasa. Am vrut in UE, suntem in UE. Dar asta nu ne absolva de responsabilitati, acum si aici", a subliniat premierul.

Dacian Ciolos a raspuns si unei persoane care ii spunea ca a fost pus in functie, nu ales si trebuie sa asculte de romani si nu de UE.

"Orice premier e numit si nu ales direct. Doar parlamentarii (care voteaza guvernul) si presedintele tarii (care desemneaza primul ministru) sunt votati direct. Acesta e sistemul institutional democratic in Romania. Am ajuns prim ministru respectand intru totul procedura democratica. Si va spun sincer: nu am cautat deloc cu orice pret sa devin premier", a scris Dacian Ciolos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#Dacian Ciolos ramani Facebook sluga, #Ciolos sange instalatie Facebook, #Ciolos vanzare Port Constanta Olanda , #premier