Ciolos: Nu o lege decide ce este sau nu plagiat. Ceva nou nu inseamna sa traduci

Luni, 03 Octombrie 2016, ora 10:51
3875 citiri
Ciolos: Nu o lege decide ce este sau nu plagiat. Ceva nou nu inseamna sa traduci
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Dacian Ciolos considera ca "formarea doctorala este una de elita, nu o fabrica de diplome pentru a promova in functii".

Seful Executivului a fost prezent, luni, la deschiderea anului universitar la UMF "Iuliu Hatieganu" din Cluj, unde a mai spus ca sunt necesare masuri pentru recredibilizarea sistemului de educatie doctorala, avand in vedere "problema plagiatelor".

"Mai avem lucruri de facut pentru a intari credibilitatea sistemului educational. Dincolo de formarea profesionala a studentilor, ma refer la sistemul doctoral care are nevoie de credibilitate.

Nu ma refer la educatia doctorala din sistemul medical, dar cred ca e nevoie de masuri drastice in formarea doctorala la nivel general pentru a nu compromite ce se face bun. Cu aceasta problema a plagiatelor, sistemul doctoral are imaginea afectata, daca nu luam masuri drastice. Trebuie sa fie clar pentru toata lumea ca formarea doctorala este una de elita, nu o fabrica de diplome pentru a promova in functii. Ea trebuie sa presupuna un efort intelectual", a afirmat Dacian Ciolos.

Premierul le-a mai spus studentilor prezenti la deschiderea anului universitar la UMF Cluj ca, in esenta, nu o lege decide ce este sau nu plagiat, ci cei care fac cercetare, care stiu ce inseamna inovatia si care trebuie sa promoveze aceasta idee, in detrimentul plagiatului.

"Cand vorbim de plagiat, nu o lege poate defini acest lucru, ci cei care au facut cercetare si care stiu ce inseamna sa faci ceva nou pentru a face stiinta sa avansaze, iar pe aceasta idee trebuie sa ne bazam sistemul.

Ceva nou nu inseamna sa traduci, ci sa aduci idei noi argumentate stiintific si apoi puse in lucrarea de doctorat. Vrem sa eliminam suspiciunile si sa separam scolile doctorale care produc stiinta de cele care produc diplome pe banda rulanta", a declarat Dacian Ciolos.

Afla si ce asteapta premierul Ciolos de la studentii la Medicina

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Ciolos plagiate, #Ciolos doctorat , #premier