Ciolos s-a intalnit cu sefii PNL si USR, dar si cu ONG-urile #Rezist: Puterea a creat cocteilul care arunca Romania in aer! (Video)

Duminica, 10 Decembrie 2017, ora 16:59
16956 citiri
Ciolos s-a intalnit cu sefii PNL si USR, dar si cu ONG-urile #Rezist: Puterea a creat cocteilul care arunca Romania in aer! (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul premier Dacian Ciolos s-a intalnit, duminica dupa-amiaza, cu sefii PNL si USR, dar si cu ONG-urile #Rezist, care organizeaza protestele.

Decizia luata de PNL si de USR, precum si de Platforma Romania 100 a fost sa se alature organizatiilor civice care protesteaza in strada de aproape un an fata de modificarile aduse de PSD si ALDE Legilor Justitiei.

La finalul intalnirii, a avut loc o conferinta de presa comuna, pe care nu a transmis-o in direct niciun post TV, insa a putut fi urmarita LIVE pe Facebook.

Cu aceasta ocazie, Ciolos a precizat ca PSD si ALDE au creat un cocteil periculos, care va arunca Romania in aer.

Ciolos a criticat modul in care e guvernata Romania si a aratat ca social-democratii si aliatii lor vor sa modifice Legile Justitiei in interesul propriu.

"Nu cred ca coalitia de la putere a fost votata si are legitimitatea sa distruga Justitia si credibilitatea Romaniei in exterior, dar si sa destabilizeze economia. Cum sa ai bunastare intr-un stat corupt? Cei care sunt la putere interpreteaza puterea in mod abuziv, folosind-o in interes propriu. Justitia nu poate lucra independent", a spus fostul premier.

Ciolos a raspuns si la intrebarea "de ce un parlament nu are voie sa modifice Legile Justitiei, atata vreme cat e rezultatul unui vot democratic?". In opinia sa, nu legimitatea alesilor e problema sau intentia acestora de a adapta legislatia.

"Chiar si noi am facut anul trecut modificari, ca urmare a unor decizii ale Curtii Constitutionale. Si multa lume spune ca atunci nu s-a iesit in strada", iar acum exista multe contestatii, a continuat fostul premier.

El a explicat ca principala diferenta dintre cele doua momente o reprezinta faptul ca, acum, Puterea a incercat sa faca modificarile la Legile Justitiei pe repede-inainte si intr-un mod netransparent.

In plus, propunerile nu sunt supuse unei dezbateri echilibrate, iar multi magistrati nu sunt de acord cu ele. Tocmai de aceea, se iese in strada, a punctat fostul premier, care a mai spus ca PSD si aliatii sai au creat "un cocteil care va arunca Romania in aer".

Ludovic Orban: Suntem in al 12-lea ceas

Prezent si el la intalnire, liderul liberal Ludovic Orban a spus ca, impreuna cu colegii sai din PNL, isi arata respectul fata de organizatiile civice, dar si fata de romanii care ies in strada si protesteaza "in vant, in viscol, pentru a sustine principii, pentru a apara democratia din Romania si pentru a impiedica drumul pe care vrea sa ne duca actuala guvernare".

El crede ca tara noastra se afla intr-un punct critic.

"Suntem in al 12-lea ceas: in Parlament nu se dezbat simple modificari ale Legilor Justitiei. De un an are loc un atac sistematic impotriva drepturilor si libertatilor fundamentale ale romanilor, impotriva independentei institutiilor din Romania, in special a Justitiei. Treptat, PSD captureaza statul roman, institutie dupa institutie, si imediat ce captureaza aceste institutii numind conduceri care raspund ordinului de partid, ataca orice cetatean, orice grup social, orice companie care incearca sa se exprime liber, care incearca sa critice actele puterii si care incearca se manifeste asa cum este normal intr-o democratie", a punctat liderul liberal.

El a adaugat ca "pasivitatea astazi este o forma de complicitate". "Trebuie sa iesim sa ne sustinem punctele de vedere, convingerile, credintele, trebuie sa ne aparam valorile, trebuie sa iesim in strada, sa manifestam pasnic si sa aratam acestei puteri ca desi are o majoritate conjuncturala dictata de niste promisiuni mincinoase, nu pot sa faca ce vor si trebuie sa tina cont de ceea ce vrea majoritatea zdrobitoare din societate", a mai spus Orban.

Dan Barna: Opozitia trebuie sa fie unita

Dan Barna, presedintele USR, a spus ca se implineste un an de cand coalitia de guvernare, in loc sa faca lucrurile pentru care a fost votata, destructureaza organizat Romania si se comporta ca o casa de avocatura a lui Liviu Dragnea.

Tocmai de aceea, societatea civila are dreptul de a reactiona, spune acesta. "Ceea ce se intampla aici demonstreaza ca democratia inseamna mai mult decat o majoritate" politica sau parlamentara.

El a criticat faptul ca Puterea a vrut sa reduca la tacere Opozitia in timpul dezbaterilor pe modificarile Legilor Justitiei. De asemenea, a spus ca, in acest ritm, PSD duce tara noastra catre o dictatura.

"Cel mai semnificativ mesaj ar trebui sa fie, in aceste zile, acela de unitate a Opozitiei", a subliniat liderul USR.

Ce au spus liderii miscarilor civice

Mihai Tudorica, omul care reprezinta gruparea civica "Rezistenta", a spus ca cei de la PSD-ALDE "au inceput noaptea, ca hotii" si continua sa aduca un prejudiciu tarii noastre prin actiunile lor. "E nevoie sa iesim in strada si acum, dupa aproape un an de zile, pentru a proteja independenta Justitiei in fata politicului si pentru salvarea tarii de la instalarea unei alte dictaturi, pentru protejarea parcursului european si euro-atlantic.

Acum e o lupta pe viata si pe moarte intre PSD si Justitie", a punctat reprezentantul grupului civic, care a adaugat ca cei de la Putere vor sa schimbe legea in asa fel incat furtul din banii publici sa nu mai fie anchetat.

Mihai Politeanu de la "Initiativa Romania" a calificat actiunile Puterii din ultima vreme ca fiind "asaltul total impotriva institutiilor independente si impotriva statului de drept". El a mai spus ca tara noastra a fost luata ostatica de "o forta politica profund corupta, abuziva, autoritata si determinata sa incalce orice regula democratica pentru acapararea puterilor statului".

Astfel, societatea civila raspunde la aceste actiuni prin proteste pasnice si cere urmatoarele:

  • - respingerea in bloc a Legilor Justitiei;
  • - respingerea proiectului de modificare a Agentiei Nationale de Integritate;
  • - abandonarea oricarei initiative de masacrare a legislatiei romanesti.
  • - demisia imediata a presedintilor celor doua Camere;
  • - proteste pasnice pentru un viitor democratic al Romaniei.

Imediat dupa conferinta de presa, Ludovic Orban, Dan Barna si Dacian Ciolos au plecat impreuna, alaturi de cei din organizatiile civice, la protestul din Piata Victoriei.

Ciolos isi face partid. In sfarsit

Declaratiile din aceasta dupa amiaza vin dupa ce fostul premier Dacian Ciolos, duminica dimineata, a anuntat ca din Platforma Romania 100 se va desprinde un partid politic, care va fi prezentat in urmatoarele luni si care va fi deschis la colaborarea cu Opozitia.

"Lucram la acest partid, lunile urmatoare vom fi in masura sa il prezentam. Nu e o lansare azi", a adaugat Ciolos, care a aratat, insa, ca noua formatiune politica va fi gata sa se prezinte la urmatoarele alegeri cu o oferta politica, indiferent cand vor avea loc.

De asemenea, actorul Victor Rebengiuc a spus ca isi spune speranta in fostul premier, caci este nevoie de un partid nou care sa fie format din oameni care-si doresc cinste si adevar, explicand ca el este unul dintre cei care a prins instalarea comunismului in tara si de care este satul pentru ca dureaza de prea mult timp.

Reamintim ca, in octombrie, Ciolos a dat de inteles ca regreta decizia de anul trecut, cand a anuntat ca nu va candida la alegerile parlamentare.

Ulterior, a spus ca e cazul sa ne incumetam sa ne facem viata si guvernarea, asa cum am tot cerut altora sa ne-o faca.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Ciolos partid, #ciolos isi face partid, #ciolos colaborare opozitia , #premier
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Julien i-a si avertizat pe Orban si Barna, "daca nu-mi dati un loc
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
"Opozitia" e pe jar! Kovesi le-a spus, fara ea si dosarele politice,