Dacian Ciolos, laudat de vicepresedintele SUA pentru reformele privind statul de drept

Miercuri, 25 Mai 2016, ora 12:16
6474 citiri
Dacian Ciolos, laudat de vicepresedintele SUA pentru reformele privind statul de drept
Foto; Facebook / Ambasada SUA

Premierul Dacian Ciolos a primit aprecieri, luni, la Casa Alba, de vicepresedintele SUA, Joe Biden, pentru eforturile depuse de a reforma guvernarea si pentru a aplica principiile statului de drept.

"Vicepresedintele Joe Biden a laudat eforturile prim-ministrului Romaniei, Dacian Ciolos, de a pune in aplicare reforme absolut necesare in domeniul guvernarii si al statului de drept. Continuarea progresului in acest sens va consolida dezvoltarea democratica si economica a Romaniei si parteneriatul economic SUA-Romania, a mentionat vicepresedintele Biden la intalnirea de la Casa Alba", se arata intr-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la Bucuresti.

Vicepremierul SUA i-a multumit sefului Executivului de la Bucuresti pentru contributia Romaniei la Coalitia de lupta impotriva ISIL si la misiunea NATO in Afganistan, si a transmis condoleante pentru moartea celor doi militari romani in Afganistan, in data de 7 mai.

NATO: Romanii din Afganistan, ucisi de doi talibani deghizati

Cei doi oficiali au vorbit si despre deciziile care urmeaza sa fie luate la summit-ul NATO de la Varsovia, organizat in 8-9 iulie, la care se va discuta despre intarirea pozitiilor defensive pe flancurile sudic si estic.

"Cei doi lideri au mai discutat despre importanta dezvoltarii sectorului energetic din Romania pentru securitatea energetica europeana si au subliniat nevoia de a sustine si accelera eforturile de reforma care se fac in Republica Moldova", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Casei Albe.

La randul sau, premierul Dacian Ciolos a transmis ca a obtinut promisiunea ca va primi sprijin din partea NATO pentru a intari cooperarea in zona Marii Negre.

Mesajul lui Dacian Ciolos dupa intalnirea cu Joe Biden, vicepresedintele SUA (Video)

Cu toate ca intrevederea era programata sa dureze 30 de minute, ea a depasit o ora. Din delegatia romana au mai facut parte, printre altii, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, si ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Anterior, Dacian Ciolos s-a intalnit cu secretarul Agriculturii, Tom Vilsack, si cu secretarul Comertului, Penny Pritzker.

Marti seara, premierul roman a participat la o receptie organizata de Ambasada Romaniei din SUA, la care au fost prezenti peste 100 de membri ai comunitatii romanesti din zona Washington. Cu aceasta ocazie, ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, a declarat ca vizita premierului Ciolos in SUA reprezinta "un pas foarte important" in evolutia parteneriatului strategic intre cele doua tari.

"Consider ca aceasta vizita a putut prilejui aprofundarea unor teme importante actuale ale acestui parteneriat, fie ca vorbim de securitatea Romaniei, fie ca vorbim de relatia economica dintre SUA si Romania. Au fost intalniri foarte importante, care au ocazionat discutii consistente pe toate aceste teme", a mai subliniat ambasadorul Romaniei in SUA, citat de Agerpres.

Premierul Dacian Ciolos a efectuat o vizita de lucru in SUA in perioada 22-25 mai.

Ciolos pleaca in SUA: Cu ce oficiali americani se va intalni premierul

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Ciolos Biden vizita SUA, #Ciolor Biden parteneriat strategic, #Ciolos Biden Moldova , #premier