Ciolos spune de ce a renuntat la Guseth si daca i-a fost greu sa o convinga sa renunte

Marti, 17 Noiembrie 2015, ora 16:46
5578 citiri
Ciolos spune de ce a renuntat la Guseth si daca i-a fost greu sa o convinga sa renunte
Foto: Digi 24 TV

Premierul Dacian Ciolos a subliniat marti, dupa primirea votului de investitura la Parlament, ca, desi este un guvern de tehnocrati, viitorul Executiv are legitimitate. In plus, el a anuntat ca doreste introducerea unui nou mecanism de consultare publica si a explicat de ce a renuntat la Cristina Guseth, prima nominalizare la Justitie.

Guvernul Ciolos a fost votat, marti, de plenul reunit al celor doua camere. Dintre cei 547 de senatori si deputati, au fost prezenti 509, 506 au votat, 2 voturi au fost anulate, iar 389 de voturi au fost pentru investirea Guvernului.

Guvernul Ciolos a trecut de Parlament cu o majoritate confortabila - cine face totusi opozitie tehnocratilor lui Iohannis

Dupa aflarea rezultatului oficial, Dacian Ciolos a spus ca isi doreste ca noul guvern sa fie eficient, sa aiba rezultate bune si sa "redea incredere cetatenilor ca actul guvernamental e pentru romani".

"Votul de astazi ne da legitimitatea sa facem ceea ce ne-am propus in programul de guvernare. Mai mult, pentru orice proiect important, Guvernul va avea consultari cu Parlamentul in faza de pregatire. Vrem sa punem la punct un dispozitiv ca sa avem si consultari publice, si dezbateri publice. E un mecanism nou pe care dorim sa il dezvoltam", a declarat Dacian Ciolos.

Intrebat de jurnalisti despre schimbarea repetata a nominalizarii facute la Justitie, apreciata ca un inceput "cu stangul", Dacian Ciolos a declarat ca, "daca nu as fi facut ceea ce am facut, ati fi putut spune ca am inceput cu stangul".

"Sunt un om deschis, clar, transparent, nu am de ascuns lucruri. E important ca acest guvern sa plece de la inceput cu legitimitate clara", a adaugat Ciolos.

In context, premierul a primit numeroase intrebari legate de decizia de a renunta la Cristina Guseth, prima nominalizare facuta la Ministerul Justitiei, avizata favorabil de comisiile de specialitate luni seara, dar inlocuita ulterior mai intai cu Mihai Selegean si definitiv cu Raluca Pruna, care a si fost votata de Parlament.

Mihai Selegean, noua propunere a lui Ciolos pentru Ministerul Justitiei (surse)

Noul ministru propus la Justitie si-a expus CV-ul si prioritatile. Ce spune de MCV, gay si acoperiti

"Intotdeauna am luat decizia singur in aceste zile. Singur mi-am asumat acest guvern, de acum inainte vom fi o echipa. Doamna Cristina Guseth, am incredere in dansa si o cunosc, probabil din cauza emotiilor, a anumitor tensiuni din sala, observatia mea a fost ca nu a convins in comisii. Dincolo de competente si calitati pe care stiu ca le are, e foarte important sa aiba increderea partenerilor cu care lucreaza, inclusiv a Parlamentului. Daca nu exista, se rasfrange impotriva Guvernului", a explicat premierul.

Ciolos o retrage pe Guseth de la Justitie: E si vina ei (Video)

Intrebat daca a convins-o greu sa renunte la mandatul de ministru pe Cristina Guseth, Dacian Ciolos a negat.

"N-am convins-o greu. Si pentru dansa presiunea a fost foarte mare. Dansa a acceptat propunerea cu multa buna credinta, impreuna am decis ca asa e mai bine. Nu am fost acolo (in comisii - n.red.) ca sa stiu ce a fost. Important e ca Guvernul a capatat incredere", a subliniat inca o data Dacian Ciolos.

In aceasta dupa amiaza este de asteptat ca hotararea Parlamentului privind votul de investitura sa fie publicata in Monitorul Oficial, iar la ora 19 va avea loc ceremonia de depunere a juramantului la Palatul Cotroceni.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Ciolos renuntat Guseth Justitie , #premier
Comentarii