#Colectiv Dacian Ciolos cere vehement ca sefii ISU Bucuresti sa fie dati afara din sistem

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 11:47
2950 citiri
#Colectiv Dacian Ciolos cere vehement ca sefii ISU Bucuresti sa fie dati afara din sistem
Foto: B1 TV

Premierul Dacian Ciolos a cerut, miercuri, la debutul sedintei de guvern, ca sefii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti sa fie demisi si vrea ca acestia sa nu mai lucreze niciodata in sistem.

"Acolo sunt probleme structurale si nu e o chestiune punctuala. Sunt deficiente ce ar trebui corectate", a explicat seful Executivului.

"Am inteles ca persoanele de la conducerea ISU Bucuresti au fost supendate, vreau sa fie demise. Vreau sa ma asigur ca nu se pot intoarce in sistem", a punctat Dacian Ciolos.

El i-a cerut lui Raed Arafat, secretar de stat in Ministerul de Interne, sa faca un plan de reforme pentru restructurarea ISU, "mai ales pe partea de prevenire, unde sunt sincope".

"Am aflat azi faptul ca cei de la ISU Bucuresti fusesera informati de problemele de la Colectiv si, in loc sa mearga acolo, ei doar au adaugat o hartie: le-au trimis prevederile legale patronilor, spunandu-le ce sa faca, fara sa verifice situatia din teren. Sunt aproape convins ca nu e o situatie singulara si vreau sa vad din partea lui Arafat o analiza si un plan de actiune", a mai spus Dacian Ciolos.

Ciolos, la victimele din #Colectiv: Bani pentru raniti si investitii in spitale

"Va rog sa confirmati ca cei de la conducerea ISU Bucuresti au fost demisi si nu mai au ce cauta in ISU. E pacat pentru ca din cauza unor astfel de comportamente sapam la credibilitatea unei instituii care se afla in prima linie a serviciului public. Vreau sa ma asigur ca ei nu se mai pot intoarce (in sistem - n.red.), stiu ca sunt reguli la militari legate de procedura si vreau sa ma asigur de asta", a adaugat premierul.

#Colectiv: Conducerea ISU Bucuresti, suspendata. Pompierii stiau de existenta clubului

Conducerea ISU Bucuresti a fost suspendata

Conducerea ISU Bucuresti a fost suspendata, miercuri dimineata, dupa ce s-a aflat ca unii pompieri stiau despre existenta clubului Colectiv, a anuntat Raed Arafat.

Intr-o interventie telefonica la Digi 24, el a spus ca angajati din cadrul ISU Bucuresti stiau ca in clubul Colectiv urmeaza sa fie organizate evenimente cu public numeros, cu toate ca, imediat dupa tragedia soldata pana acum cu 60 de morti, pompierii au precizat ca nici macar nu stiau ca localul respectiv exista.

"Documentele arata ca cel putin unele persoane din ISU Bucuresti stiau. Au trecut prin fata lor documente care mentioneaza clubul Colectiv. In solicitare apar cuvantul Colectiv si platforma Pionierul", a aratat Arafat.

Incendiu in Colectiv: Cei doi ofiteri ISU care au facut verificari in club au fost arestati (Video)

La inceputul lunii noiembrie, doi angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, cercetati de DNA in dosarul incendiului din Colectiv, au fost arestati. Acestia facusera mai multe controale in clubul Colectiv.

Procurorii anticoruptie suspecteaza ca inspectorii au observat in timpul verficarilor ca exista nereguli in clubul Colectiv, insa nu au semnalat superiorilor si nici nu au luat masuri in legatura cu problemele descoperite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Ciolos demitere conducere ISU Bucuresti, #Ciolos ISU Bucuresti, #Ciolos ISU, #Ciolos masuri Cokectiv , #premier
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Poza programer2
programer2
rank 1
Procurorii militari ...incompetenti, rea vointa ...NU va deranjeaza