#Colectiv - Sectia de arsi de la Floreasca va functiona in curand. Ciolos: Acolo a fost delasare

Duminica, 27 Martie 2016, ora 14:11
3381 citiri
#Colectiv - Sectia de arsi de la Floreasca va functiona in curand. Ciolos: Acolo a fost delasare
Foto: Arhiva Hepta.ro

Premierul Dacian Ciolos afirma ca in cateva saptamani sectia de arsi a Spitalului Floreasca din Capitala va incepe sa functioneze.

"A fost un fel de delasare. Nu s-au dus lucrurile pana la capat, pentru ca s-a finalizat investitia, dar nu au fost, din cate am inteles, suficienti medici pregatiti. Sau au fost medici care datorita si nivelului de salarizare si a responsabilitatilor, pentru ca sa lucrezi intr-o sectie de arsi presupune o responsabilitate mult mai mare decat in orice alt domeniu. (...)

A fost o problema de preluare a acelei sectii de catre medici. In momentul de fata, avem cativa medici care sunt la un training in strainatate si urmeaza sa vina in zilele urmatoare sa deschidem aceasta sectie. (...)

Eu am inteles ca in cateva saptamani - am discutat chiar astazi cu domnul ministru al Sanatatii - vom avea prima echipa de medici care va veni in urma acestui training si ar fi in masura sa preia o parte din aceasta sectie, cateva saloane, si sa inceapa sa functioneze", a spus Ciolos, intr-un interviu difuzat duminica de Pro Tv.

Ciolos, despre raportul #Colectiv: Nu ma intereseaza sa tai capete de dragul de a satisface pe cineva

El a sustinut ca in acest caz, ca si in altele domenii, precum infrastructura, lucrurile au fost privite "secvential".

"Nu cred ca trebuie sa mai copiem modele. Trebuie sa ne adaptam un sistem la nevoile noastre. (...) La nivelul SMURD sistemul este dat ca exemplu altor tari", a adaugat premierul.

Intrebat daca il pastreaza in echipa guvernamentala pe ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, Ciolos a raspuns ca in situatia in care va decide remanieri o va face dupa o analiza aprofundata si fara discutii in public.

"Daca voi lua o decizie legata de remaniere, o sa o fac la momentul respectiv, dupa o analiza aprofundata, fara alte discutii preliminare si asa mai departe. Am nevoie de o echipa care sa lucreze, pentru ca nu este o coalitie de partide care sa-si trimita oameni, este o echipa pe care am format-o eu", a afirmat seful Executivului.

Premierul a sustinut ca are discutii cu toti liderii partidelor parlamentare, dar si cu presedintele Klaus Iohannis, indicand printre temele ce vor fi abordate legea salarizarii unitare, reforma administratiei si a educatiei, situatia bebelusilor din Arges.

Ciolos, despre cresterea salariilor si de ce nu putem face plati online, desi suntem in top la viteza Internetului

Ciolos, despre plagiatul lui Toba: Nu sunt confortabil, dar nu e cazul sa iau eu o decizie unilaterala

"Nu pot sa spun ca au fost reprosuri, au fost discutii apropo de anumite lucruri care trebuiau facute, apropo de criza cu bebelusii la Sanatate sau la Ministerul Justitiei. Mi-a cerut informatii legate de ceea ce se intampla pentru ca una este sa ai informatii doar pe presa care de multe ori sunt distorsionate ori prezentate secvential si alta este sa integrezi informatiile respective", a aratat Ciolos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Piedone și-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Îndeamnă votanții să poarte tricourile "Și eu sunt interlop" VIDEO
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, şi-a depus vineri, 19 aprilie, candidatura pentru Primăria Capitalei, el venind cu un tricou pe care era scris „Je suis Pepa Pig!” şi „Şi...
#Ciolos sectie Arsi Floreasca, #Ciolos spital Floreasca Colectiv delasare, #sectie Arsi Floreasca functionare , #premier