Cristian Ghinea (CRPE), consilier pentru afaceri europene al premierului: Cand Dacian Ciolos iti cere ceva, nu refuzi

Luni, 30 Noiembrie 2015, ora 13:33
4014 citiri
Cristian Ghinea (CRPE), consilier pentru afaceri europene al premierului: Cand Dacian Ciolos iti cere ceva, nu refuzi
Foto: Facebook/Cristian Ghinea

Cristian Ghinea, membru al Consiliului Director al Centrului Roman de Politici Europene, a anuntat, luni, pe o retea sociala, ca a acceptat propunerea de a deveni consilier de stat pe afaceri europene la Cancelaria Guvernului.

"Schimbarea de job", asa cum se numeste si postarea lui Cristian Ghinea pe Facebook, se va intampla "in curand", propunerea fiind acceptata: "Premierul Dacian Ciolos mi-a propus sa fiu consilier de stat pe afaceri europene la Cancelaria Guvernului. Am acceptat si voi incepe activitatea acolo in curand".

Potrivit lui Cristian Ghinea, care afirma ca decizia a fost una "greu de luat", "Premierul are o abordare interesanta despre cum ar trebui sa lucreze ministerele, grupate tematic". In ceea ce priveste atributiile sale, acestea vor fi "in zona de urmarire a rolului Romaniei in UE si implementare a reformelor care decurg din acest rol".

In postarea online, Cristian Ghinea prezinta inceputurile Centrul Roman de Politici Europene (CRPE), povestind cum totul a demarat intr-o garsoniera inchiriata langa Piata Romana, un spatiu nebransat la caldura, in care el, Ciprian Ciucu si singurul angajat, Paul Ivan, se grupau ca pinguinii in jurul unul calorifer electric.

"Astazi, Centrul Roman de Politici Europene (CRPE) are 12 oameni, este cunoscut, reprezinta Romania in cea mai importanta retea de think-tankuri independente de politici europene si are un buget anual de aprox. jumatate de milion de euro (incluzand si filiala de la Chisinau, prima de acest fel a unui ONG roman). Avem o distributie echilibrata a veniturilor care ne permite sa fim optimisti.

In ianuarie incepe un proiect de cercetare mare in care CRPE este lead de consortiu, proiect care acopera patru tari, obtinut in competitie cu organizatii din toate cele 28 de state membre. Tocmai acum plec...", mai scrie el.

Locul sau in Consiliul Director va fi luat de Alexandra Toderita, presedintia asociatiei fiind preluata de Ciprian Ciucu.

Schimbarea de job presupune, printre altele, familiarizarea cu un cu totul alt mediu, afirma, mai in gluma, mai in serios, Cristian Ghinea: "Eu schimb un loc de munca unde o sedinta arata cam asa: unul sta cu picioare pe birou, unul vorbeste in timp ce pedaleaza pe bicicleta eliptica care altfel e pe post de cuier si altcineva incearca sa se faca ascultat cat scrie la tabla idei. Merg intr-o institutie unde se poarta cravata (am negociat la nivel inalt: nu voi purta) si unde SPP-istii te saluta la colt cu 'Sa traiti!'".

Cristian Ghinea: Revizuirea Constitutiei starneste ingrijorare la Bruxelles - Interviu

"Pentru mine va fi o trecere interesanta, nu schimb doar un job cu altul, schimb mai mult. E insa ceva ce trebuie facut la un moment dat in viata. Iar cand Dacian Ciolos, cu care am lucrat la reforma Politicii Agricole Comune, iti cere ceva, nu refuzi.

Pentru un think-tanker e un traseu banal in Vest: oameni care ajung in pozitii inalte se uita in jur si cauta idei. Omologii mei din tarile UE au in CV stagii in pozitii de adviseri in guvernele lor, o iau ca pe un semn de normalitate", incheie el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Cristian Ghinea functie propus Ciolos, #Cristian Ghinea Centrul Roman Politici Europene, #Cristian Ghinea consilier stat afaceri europene , #premier
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Cand Dacian Ciolos iti OFERA ceva, nu refuzi.
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5