Dacian Ciolos si-a prezentat ministrii - Kelemen Hunor: Vad ca PSD a ramas in continuare la guvernare

Duminica, 15 Noiembrie 2015, ora 17:39
5507 citiri
Dacian Ciolos si-a prezentat ministrii - Kelemen Hunor: Vad ca PSD a ramas in continuare la guvernare
Foto: Arhiva Facebook/Kelemen Hunor

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca va propune grupurilor reunite ale Uniunii sustinerea pentru investitura a Guvernului Ciolos, chiar daca, in opinia sa, PSD a ramas la guvernare prin Vasile Dancu, nominalizat ca vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale.

"Asa cum am vazut numele ministrilor, un lucru este clar, Guvernul Ciolos va avea voturile necesare pentru investire si va avea o majoritate larga asigurata pentru urmatorul an, din acest punct de vedere nu cred ca vor fi probleme. Majoritatea celor propusi sunt tehnocrati, adica nu au avut o activitate politica, dar exista si exceptii. Respect decizia si alegerea premierului desemnat pentru fiecare portofoliu.

Luni vom analiza in grupurile reunite ale UDMR, va veni si Dacian Ciolos la ora 15.30 la noi, si vom lua o decizie daca il sustinem sau nu. Dar propunerea mea este sustinerea pentru investitura a Guvernului Ciolos, inainte de oricine, premierul desemnat merita un vot pozitiv si din partea noastra pentru a incepe activitatea guvernamentala", a spus Kelemen Hunor, pentru Mediafax.

Dacian Ciolos si-a prezentat Guvernul, incepe scandalul. Unul dintre ministri a fost reclamat la DNA LIVE

Cine sunt ministrii din Cabinetul Ciolos

Potrivit acestuia, dupa prezentarea listei cu componenta noului Guvern Ciolos a constatat ca PSD a ramas, in continuare, la guvernare.

"Am constatat ca PSD a ramas la guvernare in continuare, deci spatele pentru activitatea guvernamentala, pentru initiativele guvernului anul viitor, este asigurat. Cel mai puternic si important minister, cel al Dezvoltarii Regionale, condus de cea mai importanta persoana dupa cea a premierului, cu cel mai mare buget si care controleaza si administratiile, deconcentrate, prefecturi este si ramane la PSD, prin Vasile Dancu.

Cu tot respectul pentru el, este profesor, sociolog extraordinar de bun, dar este strategul lui Liviu Dragnea, a fost al lui Ponta, al lui Geoana, este un om de stanga, din Grupul de la Cluj, este pesedist, este social-democrat. Cred ca din acest motiv, PSD ramane in acest guvern in continuare", a mai spus liderul UDMR.

Guvernul Ciolos: Cine e Vasile Dancu, propus vicepremier si ministru la fostul portofoliu al lui Dragnea

Vasile Dancu a fost propus, duminica, de premierul desemnat Dacian Ciolos pentru postul de vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratie Publica.

Dupa nominalizare, premierul desemnat Dacian Ciolos a declarat ca l-a ales pe Vasile Dancu in echipa sa ministeriala pentru faptul ca are "experienta profesionala si viziune", nu pentru calitatea acestuia de fost membru PSD.

Ciolos explica de ce l-a ales pe Dancu in Guvern

Vasile Dancu a fost membru al PSD timp de aproape zece ani, pana in 2008, senator si europarlamentar, iar in Guvernul lui Adrian Nastase, in perioada 2001 - 2003, a fost titularul portofoliului Informatiilor Publice.

Premierul desemnat Dacian Ciolos a anuntat, duminica, lista Cabinetului sau, format din 21 de membri.

Vasile Dancu si Costin Grigore Borc sunt propusi si pentru posturile de vicepremier.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ciolos prezentat ministri Guvern, #UDMR Hunor Kelemen PSD Guvern Ciolos , #premier