E oficial: Cristian Ghinea, propus ministru al Fondurilor Europene

Marti, 26 Aprilie 2016, ora 15:28
3627 citiri
E oficial: Cristian Ghinea, propus ministru al Fondurilor Europene
Foto: Facebook / Cristian Ghinea

Politologul Cristian Ghinea, consilier al premierului Dacian Ciolos, a fost propus oficial, marti, pentru functia de ministru al Fondurilor Europene, dupa demisia fostului ministru Aura Raducu.

"Premierul Dacian Ciolos a inaintat astazi domnului presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis, propunerea de numire in functia de ministru al Ministerului Fondurilor Europene a domnului Cristian Ghinea, Consilier de Stat la Cancelaria Prim-Ministrului", se arata intr-un comunicat remis presei de Guvern.

Urmeaza ca presedintele Klaus Iohannis sa semneze decretul de numire in functie, iar Cristian Ghinea sa depuna juramantul la Palatul Cotroceni, la o data ce va fi anuntata de Administratia Prezidentiala, in contextul in care seful statului a fost marti operat la umarul drept.

Klaus Iohannis, operat la umarul drept - Care este starea de sanatate a presedintelui

Politolog si publicist, Ghinea a fost ales de Ciolos drept consilier de stat pentru afaceri europene. Inainte de a fi consilier, acesta a detinut functia de director al Centrului Roman de Politici Europene, fiind considerat un specialist in probleme care tin de fonduri europene.

Cristian Ghinea (CRPE), consilier pentru afaceri europene al premierului: Cand Dacian Ciolos iti cere ceva, nu refuzi

In varsta de 38 de ani, Cristian Ghinea este absolvent al Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative din Bucuresti si are un master obtinut la Universitatea London School of Economics.

Ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu, si-a depus luni dimineata demisia din functia detinuta in Guvernul Dacian Ciolos, dupa cinci luni de mandat.

Ministrul Fondurilor Europene a demisionat

"La solicitarea domnului prim-ministru, imi depun demisia din functia de ministru al Fondurilor Europene. Am acceptat sa fac parte din aceasta echipa guvernamentala cu gandul ca voi reusi sa introduc o noua abordare si un nou tip de management in acest important domeniu al fondurilor europene", a transmis Raducu, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Aceasta a fost a doua demisie din Cabinetul lui Ciolos, fiind inregistrata la 11 zile dupa demisia ministrului Muncii, Ana Costea.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Cristian Ghinea propus ministru Fonduri , #premier