Guvernul lui Ciolos nu va fi votat in unanimitate: Toti secretarii nostri de stat isi vor da demisia

Luni, 16 Noiembrie 2015, ora 20:21
4932 citiri
Guvernul lui Ciolos nu va fi votat in unanimitate: Toti secretarii nostri de stat isi vor da demisia
Foto: Arhiva Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Parlamentarii ALDE nu vor vota pentru investirea Cabinetului Ciolos, iar secretarii de stat ai formatiunii isi vor da demisia, au anuntat copresedintii Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin.

Decizia de a vota impotriva investirii Cabinetului Ciolos a fost luata cu unainimitate, potrivit lui Calin Popescu Tariceanu. El a mai sustinut ca prin investirea acestui guvern se instaleaza "un nou regim in Romania, nedemocratic, neconstitutional, bazat pe o formula care este facuta in asa fel incat sa excluda actorii institutionali si constitutionali - partidele politice - de la decizia actului de guvernare".

Maraton de audieri in Parlament: Ce spune ministrul propus al Justitiei despre legalizarea casatoriilor gay - LIVE

"Nu pot sa ma abtin sa nu remarc ca asistam la o majoritate susi generis alcatuita din PNL, PSD si UNPR de sustinere a acestei formule. (...) Credem ca democratia si statul de drept nu sunt negociabile si ele nu trebuie sa fie obiectul unor aranjamente de culise favorabile unora sau altora, respingem acest gen de a face politica si ne asumam tot ce decurge din calitatea de partid de opozitie, incepand de maine", a mai declarat Tariceanu.

Intrebat daca i-a transmis aceasta decizie si premierului desemnat Dacian Ciolos, in cadrul discutiilor pe care le-a avut cu acesta luni, Tariceanu a precizat ca i-a spus foarte clar care sunt "preocuparile sale". "Sa nu credeti ca discutia noastra a fost una diplomatica, in termeni vagi, plini de echivoc, din contra, i-am spus foarte clar si premierului care sunt preocuparile noastre si care sunt ingrijorarile noastre plecand de la premisa poate discutabila, nu stim cat de mult premierul desemnat este racordat la realitatile romanesti, i-am vorbit despre aceste lucruri, stie care este parerea noastra", a declarat Tariceanu.

Tariceanu ar putea pierde sefia Senatului: Daca as fi vrut sa fac calcule meschine votam Guvernul Ciolos

El a adaugat ca i-am transmis inclusiv presedintelui Iohannis ca ALDE are o cu totul diferita viziune privind solutionarea crizei generate de demisia Guvernului Ponta.

Plenul celor doua Camere ale Parlamentului a fost convocat pentru marti, ora 10.00, pentru votul de incredere pentru Guvernul Ciolos.

Guvernul Ciolos, pe ultima suta de metri: Tariceanu cere partidelor sa nu dea votul de investitura

Parlamentul acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor. Astfel, pentru a fi investit, noul Guvern are nevoie de voturile favorabile a 274 de parlamentari, in total fiind 547 de senatori si deputati.

In actuala configuratie a Parlamentului, PSD are 197 de senatori si deputati, PNL - 176, UNPR - 64, ALDE - 37, UDMR - 25, PND - 12, grupul minoritatilor nationale - 17, alti 14 deputati si 5 senatori fiind neafiliati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#vot guvern Ciolos Tariceanu ALDE, #secretari stat demisie Guvern Ciolos , #premier