Consiliul National PNL a votat in unanimitate sustinerea lui Ciolos si a platformei sale

Miercuri, 02 Noiembrie 2016, ora 18:10
12387 citiri
Consiliul National PNL a votat in unanimitate sustinerea lui Ciolos si a platformei sale
Foto: Ziare.com

Consiliul National al PNL s-a reunit, miercuri, la Palatul Parlamentului, eveniment la care a participat si prim-ministrul Dacian Ciolos.

Liberalii au votat in unanimitate sustinerea platformei Romania 100, a premierului Dacian Ciolos si desemnarea acestuia drept candidat pentru functia de premier.

Prim-ministrul a spus ca, odata cu alegerile parlamentare, exista inca o sansa ca, impreuna cu PNL, sa castige increderea oamenilor. De asemenea, Ciolos a explicat ca prin majorarile salariale facute "populist si electorialist" se risca viitorul romanilor.

La randul sau, presedintele PNL, Alina Gorghiu, a tinut sa ii transmita liderului PSD Liviu Dragnea ca nu va fi "niciodata prim-ministrul Romaniei".

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, principalele evenimente si declaratii:

18:09 - "PSD poate sa lanseze ce slogan vrea, cata vreme vorbeste de incredere in Romania cu oameni condamnati nu ii poate lua nimeni in serios", a mai spus presedintele PNL.

18:08 - "Invitatia de a se inscrie in PNL este lansata de mult. Cand va dori domnia sa, stie unde ne gaseste", a adaugat Gorghiu.

18:05 - "Am amintit despre Julien si Werner pentru ca vom avea parte de o campanie mizerabila. N-ai nume romanesc, i-ai pus numele copilului Noah? Inseamna ca esti o mama vanduta la straini.

(...) Discutam despre cum vedem noi Romania in urmatorii ani. Si de aici se vede bine Romania. (...) Vorbim despre un guvern politic cu o sustinere politica clara, cu Dacian Ciolos prim-ministru. Nu va putem da nume acum.

Nu exclud ca in viitorul guvern sa existe si locuri pentru specialisti, poate in Ministerul Justitiei va fi un specialist si nu un om politic, nu stiu, nu va pot spune acum", a mai declarat liderul PNL.

18:01 - Alina Gorghiu face din nou declaratii:

"Nu stim ce ne va rezerva viitorul, daca va deveni sau nu membru al PNL. (...) Ca Dacian Ciolos a spus la inceputul mandatului ca isi va respecta promisiunea si nu va deveni membru al unui partid politic pana la 11 decembrie nu vad de ce ar fi o frustrare".

17:31 - Consiliul National al PNL a fost declarat incheiat.

17:30 - "Domnule Dragnea, nu mai sperati, nu veti fi niciodata prim-ministrul Romaniei!", a incheiat Alina Gorghiu, in aplauzele colegilor.

17:29 - "O singura concluzie am: Vom invinge PSD in alegeri, pentru ca astazi diferentele intre PNL si PSD sunt mai clare ca niciodata. Suntem partidul care a sustinut Guvernul lui Dacian Ciolos un an de zile", a mai spus Gorghiu.

17:25 - Gorghiu a vorbit si despre prenumele lui Ciolos si Iohannis.

"Faptul ca ne cheama Julien sau Werner inseamna ca nu suntem romani sau ca suntem vanduti strainilor - asta este discursul pe care il detest", a precizat aceasta.

17:23 - "Va multumesc si celor care sunteti aici, si celor care au inteles sa faca pasul in lateral si ne urmaresc acum de la televizor. Prin schimbare, putem sa recastigam increderea celor pe care i-am pierdut de ani de zile", a adaugat Gorghiu.

17:21 - A luat cuvantul si Alina Gorghiu.

"Diferenta intre noi si PSD tine nu doar de faptul ca liberalii au facut istorie de peste 140 de ani, ci de faptul ca liberalii vor face istorie mult timp de acum incolo", spune Gorghiu.

"Vom auzi din gura Guvernului Ciolos foarte multe lucruri in urmatorii 4 sau poate 8 ani de zile", a adaugat liderul PNL.

17:19 - Liberalii au adoptat in unanimitate sustinerea platformei Romania 100, a premierului Dacian Ciolos si desemnarea acestuia pentru functia de premier.

17:18 - Dacian Ciolos este pe scena alaturi de presedintele PNL, Alina Gorghiu, coordonatorul campaniei, Gheorghe Falca, si secretarul general al partidului, Ilie Bolojan.

17:17 - "Va doresc mult succes in ce va urma si sper sa construim impreuna acest proiect, va multumesc!", a mai spus Dacian Ciolos.

17:14 - "Pentru platforma, sper sa am si sprijinul dvs., sa pornim de la lucruri care trebuie facute, astfel incat o perioada de 4 ani de guvernare sa insemne o viziune pentru viitorul Romaniei", a mai spus premierul.

Foto: Antena 3

17:12 - Ciolos a explicat ca prin majorarile salariale facute "populist si electorialist" se risca viitorul romanilor: "Ideea de a mari salariile, de a transforma cresterea economica in cresterea salariilor este un lucru necesar, dar daca asta se face populist si electoralist, riscam viitorul oamenilor si al Romaniei".

17:10 - "Daca se respecta principiile de guvernare, cred ca avem inca o sansa sa castigam increderea oamenilor", a adaugat Ciolos.

17:07 - Dacian Ciolos a luat cuvantul:

"Istoria partidului din ultimii ani - au fost decizii pentru unii dureroase. S-a renuntat la anumiti oameni din cauza modului in care au inteles sa faca politica.

Ati hotarat sa faceti acest pas si in acelasi timp sa veniti si cu idei noi. Acest lucru imi da increderea ca putem lucra impreuna", a spus premierul.

16:30 - O parte dintre cei 400 de delegati din toata tara au ajuns deja in sala unde are loc Consiliul National.

15:15 - In programul anuntat luni de Biroul de Presa al premierului nu figureaza si evenimentul din aceasta seara.

Ciolos a acceptat sa fie premierul PNL, desi nu face parte din partid si nu participa la alegeri

Amintim ca Ciolos a acceptat propunerea PNL sa fie premierul care va conduce viitorul guvern in cazul in care liberalii vor obtine majoritatea dupa alegerile parlamentare din decembrie.

Pentru acest lucru, este nevoie ca PNL sa preia principiile si valorile expuse in Platforma #Romania100, prezentata de curand de premier.

Dacian Ciolos urmeaza sa participe si la mitingul anuntat de PNL pentru duminica dupa-amiaza, care va incepe la ora 17:00 in Bucuresti.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Consiliu National PNL Ciolos, #Ciolos propunere PNL premier, #Ciolos nominalizare premier Ciolos, #Dacian Ciolos Consiliul National PNL, #Ciolos propus premier PNL , #premier