Prima intalnire a lui Ciolos in calitate de premier desemnat

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 18:11
6426 citiri
Prima intalnire a lui Ciolos in calitate de premier desemnat
Foto: Digi 24 TV

Dacian Ciolos, care tocmai a fost desemnat de presedintele Klaus Iohannis pentru functia de premier, s-a dus imediat la Guvern pentru a se intalni cu premierul interimar Sorin Cimpeanu.

Cimpeanu a declarat anterior ca Dacian Ciolos este o alegere foarte buna, avand toate competentele necesare pentru a conduce un guvern.

"Este o alegere foarte buna. Sunt convins ca este o personalitate apreciata la nivelul intregii societati romanesti. Am avut onoarea si placerea sa colaborez cu domnia sa si este o persoana, categoric, cu certe competente care il recomanda pentru aceasta pozitie", a declarat prim-ministrul interimar, potrivit Agerpres.

Iohannis: Dacian Ciolos, premierul desemnat - Ce urmeaza si ce asteapta presedintele de la noul guvern

Ce spune Dacian Ciolos dupa ce a fost desemnat premier de Iohannis

Cimpeanu a adaugat ca ii va oferi lui Ciolos, inca din aceasta seara, un spatiu in Palatul Victoria unde sa lucreze la crearea echipei guvernamentale.

"Evident ca o sa-i propun un spatiu la nivelul Guvernului inca din aceasta seara pentru a-si putea prelua atributiile de premier desemnat", a precizat el.

Intrebat daca ar accepta sa ocupe un portofoliu de ministru in noul Cabinet, premierul interimar a spus: "Pozitia mea o cunoasteti. Sarcina mea pentru moment este aceea de a asigura gestionarea tuturor problemelor curente ale Guvernului Romaniei intr-un spirit de total echilibru".

Declaratiile au fost facute la Universitatea Politehnica Bucuresti, dupa ceremonia de acordare a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului Eric Allin Cornell, laureat al Premiului Nobel pentru Fizica in anul 2001.

Cine este Dacian Ciolos, propus de Iohannis pentru functia de premier

Ciolos, desemnat la aproape o saptamana dupa demisia Guvernului Ponta

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca l-a nominalizat pe Dacian Ciolos pentru functia de premier.

Anuntul vine la aproape o saptamana de cand Victor Ponta a demisionat si odata cu el intregul Guvern, dupa ce zeci de mii de oameni au iesit in strada cerand decidentilor sa-si asume raspunderea pentru situatia care a dus la tragedia de la clubul Colectiv.

In acest timp, presedintele Iohannis a organizat doua runde de consultari cu partidele parlamentare dar si, in premiera, cu societatea civila si reprezentanti ai celor care au iesit in strada.

Daca la prima runda de consultari cei mai vocali au fost liberalii, cerand dizolvarea Parlamentului si alegeri anticipate, la a doua runda social-democratii au luat atitudine venind cu un nume de premier - Liviu Voinea, fostul ministru al Bugetului, actualmente viceguvernator BNR.

Dacian Ciolos, premier desemnat: Dragnea spune ca toata lumea e in Opozitie

Propunerea lor nu a fost insa sustinuta nici macar de toti membrii coalitiei de guvernare. Gabriel Oprea a anuntat ca UNPR va sustine varianta lui Klaus Iohannis, pentru ca a promis presedintelui sprijinul inca de saptamana trecuta si nu-si poate incalca cuvantul dat.

Liberalii, minoritatile si liderii UDMR au anuntat de asemenea ca il sustin pe presedinte in alegerea sa.

Reticenti la ideea sefului statului de a numi un premier tehnocrat care sa conduca un guvern tehnocrat au fost copresedintii ALDE, Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin.

Cu toate acestea, fara PSD si ALDE, Ciolos se bucura de majoritate pentru a-si trece echipa guvernamentala in Parlament. Majoritatea necesara investirii noului guvern este de 274 de voturi.

Dacian Ciolos este in prezent consilierul presedintelui Comisiei Europene Jean Claude Jucker pe probleme de securitate alimentara. Are 46 de ani si este casatorit cu o frantuzoaica.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dacian Ciolos premier desemnat Iohannis, #Dacian Ciolos Sorin Cimpeanu intalnire Guvern , #premier