Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ramane Ciolos premier si dupa 2016? "Nu asta e ambitia mea"

Duminica, 22 Noiembrie 2015, ora 22:03
10921 citiri
Ramane Ciolos premier si dupa 2016? "Nu asta e ambitia mea"
Foto: Digi 24 TV

Premierul Dacian Ciolos a sustinut, duminica seara, ca nu si-a propus sa ramana premier si peste un an si ca nici nu are de gand sa se inscrie in vreun partid politic sau sa infiinteze vreunul.

Intrebat, in timpul unui interviu de la Digi 24, daca intentioneaza sa ramana premier si dupa 2016, premierul a raspuns: "Nu asta e ambitia mea. Am primit un mandat de un an de zile. Am evitat sa fac politica, pentru ca imi cunosc limitele si competentele si ma implic acolo unde pot sa aduc un plus".

Dacian Ciolos: Guvernul are instrumente directe, putem face schimbari pe care nu le vrea clasa politica

Seful Executivului a precizat ca nici intrarea intr-un partid politic sau infiintarea unuia nu se afla printre preocuparile sale.

"Nu ma preocupa. Nu pentru asta am venit. Nu pentru a-mi crea un partid politic sau pentru a intra intr-un partid politic, ci pentru ca presedintele mi-a dat un mandat si am simtit ca putem sa facem echipa. Sa facem in asa fel incat dupa 2016 sa se continue un proiect de constructie", a precizat Ciolos.

Intrebat daca ii este teama ca nu va reusi sa schimbe ceva in sistem, premierul a raspuns ca pentru o schimbare este nevoie de un efort al mai multor persoane.

"Nu poate sa reuseasca doar o mica echipa. Nu e suficient sa reuseasca o echipa de 20-22 de oameni", a spus Ciolos. Acesta a precizat ca daca interesul de a reusi nu este al majoritatii exista riscul ca intreaga tara sa aiba de pierdut.

Ciolos spune cum si-a ales ministrii: 40% din cei pe care i-am contactat m-au refuzat

Ciolos, despre ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic

Premierul sustine ca a infiintat acest minister pentru mai multa transparenta, care sa ajute actul administrativ.

"Mi se mare normal sa existe un feedback. Administratia sa aiba un canal de comunicare cu cetateanul suficient ca sa poata sa tina cont de parerea lui. Nu am creat acest minister pentru a sprijini sustinerea Guvernului", a spus Ciolos, adaugand ca acesta nu este un instrument de presiune pentru politicieni.

Intrebat despre cum va functiona, Ciolos a adaugat ca ar vrea sa sa realizeze o platforma, dar si dezbateri publice pe teme importante.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ciolos premier 2016, #Ciolos infiintare partid, #Ciolos intrare partid , #premier