Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ciolos schimba 4 ministri, inclusiv Curaj de la Educatie si Bostan de la Comunicatii

Marti, 05 Iulie 2016, ora 18:18
13680 citiri
Ciolos schimba 4 ministri, inclusiv Curaj de la Educatie si Bostan de la Comunicatii
Foto: Arhiva Hepta.ro

Prim-ministrul Dacian Ciolos a anuntat, marti, schimbarea a patru ministri din guvernul pe care il conduce - este vorba despre ministrul Educatiei - Adrian Curaj, ministrul Transporturilor - Dan Costescu, ministrul Comunicatiilor - Marius Bostan si ministrul delegat pentru Romanii de Pretutindeni - Dan Stoenescu.

In locul acestora au fost propusi Mircea Dumitru (Educatie), seful Cancelariei premierului - Dragos Tudorache (interimar la Comunicatii), Sorin Buse (Transporturi) si Maria Ligor (Romanii de Pretutindeni).

Ciolos a explicat remanierea prin faptul ca isi doreste sa dea "un nou impuls" in lunile ramase din mandatul acestui guvern, pana in decembrie. Dacian Ciolos a precizat ca este nemultumit de faptul ca nu s-a realizat reforma la Compania Nationala de Drumuri, la Ministerul Transporturilor, dar si de ritmul in care a intrat in functiune Consiliul National care analizeaza plagiatele.

Anuntul premierului vine dupa ce, cu cateva minute inainte, ministrul Transporturilor isi anuntase demisia.

Cum remanierile nu schimba structura Guvernului, acestea ajung direct pe masa presedintelui Iohannis si nu trebuie sa treaca prin Parlament. Urmeaza, asadar, ca seful statului sa semneze decretele si ca noii ministri sa depuna juramantul probabil in cursul zilei de miercuri.

Ziare.com v-a transmis, in format LIVE TEXT, declaratiile premierului Dacian Ciolos:

- Dupa o perioada de constructie, Guvernul intra intr-o etapa noua, a livrarii rezultatelor.

- La inceputul mandatului, ne-am asumat cateva masuri concrete. Sunt si domenii in care imi doresc sa dau un nou impuls celor cateva luni care mai raman in acest mandat.

- Am decis sa operez cateva schimbari in Guvern, 4 schimbari.

- Vreau sa multumesc domnilor ministri Adrian Curaj (Educatie), Marius Bostan (Comunicatii), Dan Costescu (Transporturi) si Dan Stoenescu (Romanii de Pretutindeni).

- Am decis sa operez aceste schimbari, pentru un nou suflu si un alt ritm in echipa guvernamentala. Maine dimineata o sa transmit urmatoarele propuneri: Educatie - Mircea Dumitru, rectorul Universitatii Bucuresti; la Transporturi o sa il propun pe dl Sorin Buse; la Relatia pentru Romanii de Pretutindeni, dna ambasador din Canada, Maria Ligor; pentru Ministerul Comunicatiilor o sa propun un interimar - dl Dragos Tudorache, seful cancelariei.

Intrebari:

Ce le transmiteti celor pe care i-ati propus?

- La fiecare dintre cele patru ministere, sunt lucruri care au progresat bine. Prioritatea celor 4 ministri va fi tocmai asta: sa accelereze obtinerea de rezultate pe proiecte care au fost incepute si nu au avansat suficient.

- Si vreau sa vina si oameni cu un suflu nou, cu un mod de abordare diferit.

Despre ce intarzieri concrete e vorba?

- La Transporturi sa acceleram activitatea pe executia de autostrazi, reforma la CNADNR, pe care o cer de cateva luni.

- La Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni imi doresc pregatirea pentru alegeri si cateva proiecte care sa faciliteze reconectarea romanilor din diaspora cu tara, sa oferim cat mai multe posibilitati pentru cei care doresc sa se intoarca in tara sau sa lucreze si in mediul de business cu Romania.

- La Educatie, si acolo lucrurile au progresat foarte bine, as spune ca si pe partea de cercetare, si pe partea de invatamant universitar merg foarte bine. Mi-as fi dorit o activitate mai accelerata a intrarii in functie a noului CNATDCU.

Ati avut deja o discutie cu presedintele pe aceasta tema?

- L-am informat pe dl presedinte. Noi ne vedem in fiecare luni si trecem in revista subiecte. N-am avut pana acum niciodata nicio problema din partea dlui presedinte legat de decizii pe care eu le-am luat legat de revocarea unor ministri sau de numiri ale unor ministri.

- Dl presedinte a fost intotdeauna deschis si mi-a respectat ce decizii am luat.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Dacian Ciolos remaniere guvern, #Ciolos declaratii Palatul Victoria, #Ciolos declaratii ora 18, #Ciolos demisie Dan Costescu, #Ciolos ministru Transporturi , #premier