Scandalul premiilor in sport: Mesajul transmis de Dacian Ciolos - ce va face premierul

Joi, 31 Decembrie 2015, ora 12:42
6905 citiri
Scandalul premiilor in sport: Mesajul transmis de Dacian Ciolos - ce va face premierul
Foto: Facebook/ Dacian Ciolos

Prim-ministrul Dacian Ciolos a transmis primul mesaj legat de scandalul premiilor din sport, iscat dupa cresterea sumelor cu care au fost premiate handbalistele care au obtinut medalia de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca.

Seful Executivului a tinut sa sublinieze ca nu vrea sa creeze dezbinare si a propus organizarea unei discutii cu oamenii din sport si cu campionii, la inceputul anului.

"Prin premierea handbalistelor de la echipa nationala, dorinta guvernului a fost de a premia valoarea si performanta, si nu aceea de a dezbina. Nu are nimeni de castigat din disputa lansata in ultimele zile, decat in masura in care aceasta dezbatere ne ajuta sa progresam si nu sa ne dezbinam.

Imi propun sa organizam la inceputul anului o discutie cu oamenii sportului, cu campionii sportivi pentru a vedea cum putem evita pe viitor astfel de situatii si totodata cum ne putem organiza pentru competitiile care vin.

Bunul nostru cel mai de pret cred ca este increderea. Dezbinarea nu poate duce la nimic bun, mai ales in sport. Nu vreau sa fiu eu cel care creaza dezbinare. Mult succes tuturor sportivilor romani in 2016! Noi va vom fi alaturi!", a scris pe Facebook Dacian Ciolos.

Scandalul premiilor din sport: Premierul Dacian Ciolos a avut prima sa reactie

Scandalul a izbucnit saptamana trecuta, dupa ce decizia Guvernului de a majora primele acordate jucatoarelor din nationala de handbal a Romaniei pentru medalia de bronz obtinuta la Campionatul Mondial i-a revoltat pe unii dintre marii sportivi ai Romaniei, in frunte cu Dragulescu.

Acesta a fost cel mai vocal dintre ei si a sustinut ca handbalistele au primit mai multi bani decat el, medaliat cu argint la Campionatele Mondiale. In plus, a anuntat ca vrea sa protesteze in fata Palatului Victoria, in costumul de sportiv si cu medaliile pe care le are.

Scandalul premiilor in sport Campionii romani au rabufnit: Sa vedem daca mai are rost! Cu ce traim?

De asemenea, Marian Dragulescu a spus ca nu trebuie schimbate premiile de fiecare data cand se schimba premierul si ca la Jocurile Olimpice de la Rio ar putea fi medalii putine pentru sportivii romani.

Marele gimnast roman s-a aratat deranjat de faptul ca handbalistelor li s-au marit de cateva ori sumele pe care trebuiau in mod obisnuit sa le primeasca drept premii de la stat, ajungand la o prima de 60.000 de lei.

Scandalul premiilor in sport Guvernul il pune la punct pe Dragulescu: Interpretari deplasate

Luni, a venit prima reactie a Guvernului, prin intermediul purtatorului de cuvant, Dan Suciu.

"A fost un simplu gest de normalitate, am premiat un sport de echipa, pentru ca in Romania sufera sporturile de echipa. La individual, acei medaliati iau premii si de la cluburi, dar la handbal nu este asa. Este regretabila atitudinea revendicativa a domnului Dragulescu, pe care evident ca il respectam, dar discursul sau a degenerat.

Nu vom reveni si nu va exista o alta majorare sau o alta premiere, este un subiect inchis total, din punct de vedere tehnic nu se poate realiza. Mi se pare o lipsa de solidaritate deplasata din partea domnului Dragulescu aceasta reactie, eu pot sa va asigur ca pe viitor vom cauta solutii pentru marirea premiilor, dar nu vom reveni asupra celor deja acordate", a transmis acesta.

Scandalul premiilor in sport ia amploare: Vor fi performante putine, ma intalnesc cu oficialii

Ulterior, Marian Dragulescu a precizat ca a obtinut "o intalnire cu presedintele COSR si cu oficiali din partea Guvernului in data de 2 ianuarie 2016". A urmat inca o reactie din partea purtatorului de cuvant al Guvernului, miercuri, care a spus ca nemultumirile sunt "nepotrivite", iar interpetarile care se dau acestui eveniment sunt "deplasate".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Dacian Ciolos premiere handbal, #Ciolos scandal premii sport, #Ciolos premii handbal, #scandal premii sport handbal , #premier